Primorske novitadi 08/2016
Objavljeno: 29.11.2016.

Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 8. studeni 2016.

Dragi čitatelji,

pred Vama je osmi broj Primorskih novitadi prepun zanimljivih događanja i najava.

Treći Advent u Crikvenici pred samim je vratima. Ove godine pripremamo još bogatiji, zanimljiviji i veseliji program, za koji vjerujemo da će zadovoljiti i one najizbirljivije. Grad će zasjati novim božićnim ruhom, a s ponosom najavljujemo i prvo klizalište u Crikvenici koje će od 9. prosinca do 8. siječnja uveseljavati naše sugrađane. Advent je vrijeme kada se svi posebno trudimo, a vjerujemo da će ovaj biti najbolji do sada.

Iako često naše rubrike pune događanja vezana uz naše najmlađe, u ovom broju posebno smo ponosni na stranice sa zanimljivostima iz vrtićkih i školskih klupa, a novost su dječji literarni i likovni radovi. Veseli nas što su djeca postala naši mali suradnici i urednici. Uspjesi naših mališana često pune naše rubrike Kultura i Sport. Posebno smo ponosni na velik broj djece koja se aktivno bave sportom i svojim rezultatima neprestano zadužuju i promiču naš Grad diljem Lijepe naše, ali i mnogo šire. Dječji tjedan je za nama, kao i strogi sud povjerenstva akcije Grad - prijatelj djece, a ohrabreni njihovim pozitivnim reakcijama, duboko smo uvjereni da će uskoro Crikvenica okititi prestižnim nazivom Grad – prijatelj djece!

U rubrici Sjećanja donosimo priču o gospodinu Vinku Čadrliću, Crikveničanu koji je višestruko zadužio svoj grad i ostavio neizbrisiv trag u njegovoj vizuri svojim mostovima.
Kroz rubriku Među nami upoznat ćemo Vas sa zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe Crikvenica, Robertom Hreljom, a u rubrici Domaći čovik s jednim od najvećih vaterpolista na svijetu 60-ih i 70- ih godina, sportašem 20. stoljeća Grada Crikvenice, Karlom Stipanićem.

Na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma Crikvenica je bila vrlo uspješna, a sve o nagradama i priznanjima kojima se neizmjerno ponosimo pročitajte u rubrici Događanja. 

Osmi broj Primorskih novitadi prati uređenje Preradovićeve ulice u Crikvenici, rekonstrukciju Ulice Milovana Muževića u Dramlju, nastavak radova na uređenju trga u Selcu te najavljuje početak radova na postavljanju Spomenika braniteljima.

Ono što nas posebno veseli, raduje i daje vjetar u leđa, pozitivni su komentari, razmišljanja i prijedlozi naših sugrađana koji podupiru i prate sve naše projekte, a kojih je uistinu mnogo, bilo da je riječ o Adventu u kojem sudjeluje više od 40 naših udruga, ustanova i institucija ili o velikim infrastrukturnim projektima.

Na zadnjoj stranici donosimo program ovogodišnje proslave blagdana Svete Katarine, a ovu priliku koristimo da svim Katarinama čestitamo imendan, a mještanima Selca od srca čestitamo blagdan njihove zaštitnice svete Katarine.


SILVIA CRNIĆ

DIGITALNA BROŠURA

Top