Primorske novitadi 09/2016
Objavljeno: 21.12.2016.
Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 9. prosinac 2016.

Dragi čitatelji,

pred vama je deveti broj Primorskih novitadi, broj prepun zanimljivih događanja i najava, ovijen božićnim ruhom koje donose predstojeći blagdani.

Advent u Crikvenici ove je godine donio puno zanimljivih sadržaja i događanja. Posebno smo ponosni na klizalište koje je prvi put u našem gradu, i to na samoj plaži uz pogled kojim se rijetko koje klizalište u svijetu može pohvaliti. Cijeli grad odiše božićnim duhom i zaista nam nema ljepše nagrade na kraju ove godine od adventske čarolije koju u ovo vrijeme dijelimo s vama.

Tema broja devetih Novitadi je Kvaliteta života. U ovoj rubrici donosimo tekst o istraživanju kvalitete života u Crikvenici. Ovakva istraživanja česta su svijetu, a prema našim saznanjima Grad Crikvenica prvi je grad u Hrvatskoj koji se u novije doba odlučio na ovaj korak i naručio konkretno istraživanje za svoje područje ne bi li ispitao mišljenja svojih građana i na njihovo zadovoljstvo dobio važne podatke za daljnji razvoj grada. U sklopu ovog projekta održano je i zanimljivo predavanje o temi povećanja osobne kvalitete života.

Od brojnih gradilišta u ovom broju Novitadi popratili smo dvije velike investicije: rotor Duga i Uho Duga te investiciju Stare škole.

U rubrici Među nami upoznajemo vas s Josipom Frišem, vijećnikom HDZ-a i magistrom inženjerom elektrotehnike, i s Damirom Lončarićem, gradskim vijećnikom HNS-a, ujedno i ravnateljem Thalassotherapije, dok vas u rubrici Domaći čovik upoznajemo s Damirom Benićem, velikim zaljubljenikom u maškarane običaje. U rubrici Sjećanja donosimo tekst o akademskom kiparu, profesoru Zvonku Caru koji je svoj talent usmjerio na najbolji način i ostvario predivna kiparskih djela poznata široj javnosti. Jedno od najpoznatijih djela je kip Opatijke koji se nalazi u Opatiji uz Šetalište Lungomare.

Ponosni smo što se u ovom broju možemo pohvaliti da se Grad Crikvenica, nakon predanog rada i truda brojnih vrijednih suradnika i djelatnika gradske uprave, okitio titulom Grad – prijatelj djece! Titula je najljepši poklon koji smo mogli poželjeti u ovo blagdansko vrijeme, ali i obveza da se i dalje trudimo da naš grad svakim danom postaje ljepše i bolje mjesto za odrastanje i život!

S obzirom na to da nam se bliže maškare, Novitadi vam donose program Maškara 2017. u Crikvenici. Nadamo se da nakon uspješnog adventa slijedi i uspješno peto godišnje doba!

U ovi zadnjim recima uvodnika, u ime svih suradnika u projektu Primorske novitadi i u svoje osobno ime, iskoristit ću priliku i zaželjeti vam sretan i blagoslovljen Božić, puno zdravlja, veselja, ljubavi i radosti! Neka vam nova godina donese obilje mira, zdravlja, ljubavi i dobrote među ljudima!

SILVIA CRNIĆ
 

DIGITALNA BROŠURA

Top