Primorske novitadi 10/2017
Objavljeno: 15.02.2017.

Preuzmite u digitalnom obliku list Grada Crikvenice. Primorske novitadi broj 10. veljača 2017.

Dragi čitatelji, ponosno vam predstavljam deseti, jubilarni broj Primorskih novitadi, koji će se prigodno slavljenički ponajviše baviti veselom temom maškara i maškaranih običaja, baš kako i priliči gradu stoljetne maškarane tradicije.

Za nama je prelijepi Advent, a ništa manje zabave ne donosi nam ni treće, maškarano godišnje doba! Gradonačelnik je predao ključ grada u ruke maškara pa na sreću i radost mnogih do ožujka gradom vladaju maškare koje će sa sobom ponijeti i veliki dio zime i donijeti prve toplije dane.

Uz zabavne teme, u ovom broju donosimo i praktične servisne informacije poput one o dimnjačarskim uslugama na području grada Crikvenice i ponešto o programu za pomoć starijim i nemoćnim osobama. Predstavljamo i novu web-stranicu Grada čiji je osnovni zadatak učiniti Gradsku upravu još pristupačnijom svojim građanima.

Predstavljamo rezultate istraživanja kvalitete života na crikveničkom području koje smatramo iznimno važnim za što bolje usklađivanje politika gradske vlasti sa željama i potrebama građana. Upravo ovakvim projektima jača se sinergija, suradnja građana i Gradske uprave i stvara grad po mjeri svojih građana! Vesele nas iznimno dobri rezultati istraživanja, ali ne kao konstruktivni prijedlozi i savjeti građana.

U ovom broju imali smo priliku razgovarati s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem prilikom njegova prvog službenog posjeta Gradu Crikvenici. U rubrici Velike investicije pišemo o gradskim projektima koji su u završnoj fazi: socijalnim stanovima, popločavanju Paljaginih stuba, uređenju Trga u Selcu te radovima uz Dubračinu.

U rubrici Sjećanja prisjećamo se snimanja filma Sjenka slave u Crikvenici s Dinom Dvornikom u glavnoj ulozi, dok vas u rubrici Domaći čovik upoznajemo s Marijanom Grbčićem, istinskim humanitarcem.

Sportske stranice ni ovaj put ne oskudijevaju u dobrim sportskim rezultatima i predstavljanju uspješnih sportaša koji nas čine ponosnima. U ovom broju na sportskim stranicama donosimo i zanimljiv razgovor s predsjednikom Rukometnog kluba Crikvenica o izazovima pred kojima se našao ovaj važni, sportski kolektiv.

Uoči Valentinova, na zadnjoj stranici Novitada, pozivamo sve zaljubljene da daruju dragoj osobi, ali i svome gradu, unikatan poklon i time ovjekovječe svoju ljubav.

Od srca vam želim da Valentinovo provedete u dragom društvu, a maškarane dane u dobroj zabavi!

Pozdravljam vas do sljedećeg čitanja u prvim proljetnim danima.

SILVIA CRNIĆ

DIGITALNA BROŠURA

Top