Primorske novitadi 11/2017
Objavljeno: 05.04.2017.

Dragi čitatelji, proljetni dani donose puno sunca, boja, mirisa, a u tom tonu i mi vam predstavljamo 11. broj Primorskih novitadi s mnoštvom zanimljivih tema od kojih ću posebno istaknuti prilog o Agrozoni, projektu koji će stvoriti jednu novu sliku našeg grada. Na stranicama novog broja Novitadi informirat ćemo vas i o radu Vijeća za koncesije te operativnog Tima za plaže i urbanu opremu čiji je cilj ušminkati naše plaže prije turističke sezone.

Predstavljamo i novootvorenu elektropunionicu kojom Grad Crikvenica još jednom pokazuje koliko brine za svoj okoliš te vježbalište na otvorenom kojim nastojimo potaknuti na kretanje i rekreaciju te brigu o zdravlju. Projekt Grada Crikvenice namijenjen učenicima srednje škole s ciljem razvijanja poduzetništva kod mladih nastavio se i ove godine, a proširen je i dodatnim predavanjem o financijskoj pismenosti u suradnji s Ekonomskim fakultetom iz Rijeke.

U intervjuu vam predstavljamo ravnateljicu Dječjeg vrtića Radost Martinu Magaš, veselu i vedru osobu koja svojom energijom, znanjem i trudom razvija Dječji vrtić Radost u jednu od najboljih predškolskih ustanova u Hrvatskoj. U rubrici Poduzetništvo donosimo razgovor s novim vlasnikom Hotela Park koji je već entuzijastično krenuo u obnovu hotela.

Među investicijama predstavljenim u ovom broju želim posebno istaknuti uređenje perila u Selcu koje je zasjalo novim-starim sjajem, uz veliku zahvalu svim Selčanima koji su svojim savjetima doprinijeli uređenju perila.

Udruga KLA proslavila je ove godine 20 godina svoga djelovanja te predstavila javnosti svoj rad i svoje motivirajuće rezultate, a obilježen je i Tjedan psihologije brojnim zanimljivim radionicama, predavanjima te predstavljanjem knjige U šumi, pisane prema autorovom vlastitom, inspirativnom iskustvu.

Za nama je i državno natjecanje iz ugostiteljskih i turističkih disciplina Gastro koje se ove godine održalo upravo u Crikvenici, a koje smatram vrlo važnom manifestacijom za naš grad jer bez kvalitetnih kadrova osposobljenih za rad u turizmu teško možemo doseći kvalitetu usluge u turizmu kojoj svi težimo.

U rubrici Sjećanja donosimo priču o Radmili Matejčić, hrvatskoj povjesničarki umjetnosti, arheologinji, ali i crikveničkoj nevjesti, dok vas u rubrici Domaći čovik upoznajemo s Josipom Kršulom koji je napunio velikih 105 godina.

U vrtiću se Dan očeva obilježio zanimljivom radionicom djece i njihovih očeva, OŠ Vladimira Nazora niže uspjeh za uspjehom, dok OŠ Zvonka Cara svojim radionicama svima nama podiže svijest o važnim temama koje nas okružuju. 

Na sportskim stranicama donosimo razgovor s profesorom Slobodanom Gračakovićem, dobitnikom nagrade PGŽ-a za životno djelo na području sporta, te još različitih i zanimljivih sportskih tema.

Kako biste na vrijeme mogli isplanirati ove proljetne dane, na zadnjoj stranici donosimo kratki planer svih događanja u travnju i svibnju, a vjerujte, bit će ih jako puno! Osim toga, i ove godine, svi ste pozvani i na start utrke Tour of Croatia koji će i ove godine biti u Crikvenici!

Za kraj, iskoristit ću priliku da vama i vašim obiteljima zaželim sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da punim plućima uživate u ovim sunčanim, uzbudljivim, inspirativnim, poetičnim i opojnim proljetnim danima i veseli nam se pridružite na brojnim događanjima koja smo ovog proljeća pripremili za vas!

SILVIA CRNIĆ

 

Top