Primorske novitadi 13/2017
Objavljeno: 07.08.2017.
Dragi čitatelji, s velikom radošću predstavljam vam 13. broj Primorskih novitadi. U protekle dvije godine, odnosno u naših dvanaest brojeva, kao članica uređivačkog savjeta sukreirala sam Novitadi, pisala neke od članaka, fotografirala… Danas vam se prvi put obraćam iz jedne nove perspektive s mjesta izvršne urednice lokalnih novina Grada Crikvenice.

U ovom broju donosimo vam priču o trećem mandatu gradonačelnika i njegovim planovima za iduće četverogodišnje razdoblje. Osvrnut ćemo se na konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća i predstaviti dva mlada i nova lica među crikveničkim vijećnicima. Riječ je o Vedranu Pavličeviću i Mariju Kružiću.

U našoj stalnoj rubrici Velike investicije govorit ćemo o proširenju luke Podvorske, kao i o uređenju šetnice na istom području. Osvrnut ćemo se na rekonstrukciju Ulice Ante Starčevića i radove na vodoopskrbnoj mreži u Manestrima.

Mladi poduzetnik Martin Kovačić, vlasnik Turističke agencije Ulli Travel, predstavit će se u rubrici Poduzetništvo i reći vam ponešto o svom viđenju turizma u Crikvenici, ali i osvrnuti se na planove i ideje za budućnost.

Uvijek zanimljiva rubrika Događanja podsjetit će nas kako je protekla ovogodišnja Jelenina u Dramlju te tko je bio najuspješniji na Jakovarskim veslima. Tekstom i fotografijom vratit ćemo vas na Sr(etno) Selce i omogućiti vam da još jednom doživite sve ono najljepše što imamo: naše nošnje, plesove, pjesme i običaje. Najavit ćemo vam Međunarodni šahovski turnir i dolazak popularnog Garryja Kasparova u naš grad, ali i program ovogodišnjeg Ribarskog tjedna.

O nostalgiji prema voljenoj Crikvenici razgovarali smo s Ivanom Katnićem, zvanim Aje, a o ljubavi prema glazbi i radu s djecom s profesorom Darkom Majstorovićem.

Rubrika Kultura donosi priču o nedavno održanim izložbama na otvorenom, novoj izložbi Slana 1930. – 1941., postavljenoj u Muzeju grada Crikvenice, kao i o ovogodišnjim Jadranskim književnim susretima.

U rubrici Naši mići govorimo o proslavama dana naših vrtića i škola, a posebne retke Novitadi posvećujemo onim najboljim među najboljima, učenicima generacije naših osnovnih škola.

Crikvenica Cup, uspjesi ŠSD-a Glavoč, NK Crikvenica kao pobjednik Kupa i Europsko prvenstvo mažoret sporta samo su neke od tema koje smo obradili u rubrici Sport.

U ovom broju donosimo vam i program ovogodišnjih Dana grada Crikvenice!

Nadam se da ćete u bogatom programu proslave Dana Crikvenice pronaći ponešto za sebe.

Želim vam svima sretan i blagoslovljen blagdan naše zaštitnice Vele Gospe i sretan Dan grada Crikvenice uz želju da zajedničkim radom, zalaganjem i zajedništvom učinimo naš grad još ljepšim i ugodnim za život svih njegovih stanovnika.

Ivona Matošić

 

Top