Primorske novitadi 14/2017
Objavljeno: 29.09.2017.
Dragi čitatelji, za nama je dugo, toplo ljeto obilježeno velikim brojem posjetitelja našeg grada i nizom zanimljivih događanja.

Toplim ljetnim pričama i veselim šarenim fotografijama nastojat ćemo vam uljepšati ove tmurne i kišovite rujanske dane, ali i zadržati ljeto barem još nakratko.

Četrnaestim brojem Primorskih novitadi prisjetit ćemo se svega što je obilježilo ljeto za nama, ali i obavijestiti vas o svemu onome što nam predstoji u narednom periodu. U temi broja osvrnut ćemo se na posjet našem gradu šahovskog velemajstora Garija Kasparova, ali i prenijeti vam dio atmosfere s Prvog šahovskog festivala, simultanke i blitz-turnira.

U kolovozu smo tradicionalno proslavili Dan našeg grada i blagdan Vele Gospe, naše nebeske zaštitnice. Tko su ovogodišnji dobitnici nagrada te kako smo proslavili taj najsvečaniji dan u godini, pročitat ćete u rubrici Iz Gradske uprave.

U istoj rubrici govorimo i o produženom boravku u našim osnovnim školama te s velikim zadovoljstvom obavještavamo naše čitatelje kako je od ove godine započeo produženi boravak i u Područnoj školi u Selcu. U rubrici Među nami predstavljamo vijećnike Borisa Borasa i Predraga Antića te vodimo razgovor s ravnateljicom Muzeja grada Crikvenice Silvijom Huljinom.

Velike investicije posvećujemo multifunkcionalnoj dvorani koja je pronašla svoje mjesto u obnovljenoj Staroj školi te dugo iščekivanoj prodaji Hotela Miramare i planovima za njegovu obnovu.

Dok u rubrici Grad – prijatelj djece pišemo o našim prvašićima koje smo posjetili i iznenadili poklonima za sretan početak školske godine, rubriku Zdravi grad posvetili smo nešto starijim sugrađanima i projektu Kreativni penzići.

Svestrana Mirjana Klement predstavila nam se u rubrici Domaći čovik i počastila nas svojim predivnim stihovima.

U rubrici Kultura predlažemo vam Kad se štufate mora, hote do Kotora te najavljujemo otvaranje Mjeseca hrvatske knjige koje će se prvi put upriličiti u Crikvenici i to u povodu otvaranja nove knjižnice.

Naši mići razveselit će nas novostima iz Centra Izvor i reći nam zašto naši vrtićarci vole Crikvenicu.

U rubrici Sport govorimo o spajanju RK-a Crikvenice i RK-a Mornara, kao i o velikim uspjesima naših jedriličara. Prisjetit ćemo se i ovogodišnjeg tradicionalnog Plivačkog maratona Crikvenica – Šilo. Nadam se da ćete uživati i u ovom broju Primorskih novitadi.

Do idućeg broja i novog uvodnika srdačno vas pozdravljam!

I. MATOŠIĆ

 

Top