Primorske novitadi 15/2017
Objavljeno: 04.12.2017.

Dragi čitatelji, pred vama je petnaesti broj Primorskih novitadi. Ovo jesensko izdanje naših lokalnih novina donosi nam pregršt zanimljivih vijesti, događanja, zanimljivosti i najava.

U Temi broja govorimo o projektu aglomeracije. Vodeći vas kroz priču o ovom projektu vrijednom gotovo pola milijarde kuna, nastojali smo vam objasniti što će naš grad i njegovi stanovnici dobiti projektom koji se već sada naziva najvećim projektom u povijesti našeg grada.

U rubrici Među nami i ovaj put vam predstavljamo dva nova lica u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Bernarda Vukoju i Vladu Strinavića. O razvoju Gradske knjižnice, planovima za budućnost i skorašnjem preseljenju razgovarali smo s ravnateljicom Irenom Krmpotić.

Donosimo vam i novosti u projektu energetske obnove Vrtića Radost te pišemo o radovima na izgradnji školske sportske dvorane pri OŠ Zvonka Cara za koju je nedavno potpisan ugovor o sufinanciranju iz Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova. O kojem je iznosu dobivenih sredstava riječ i u kojoj je fazi gradnja dvorane – pročitajte u rubrici Velike investicije.

U rubrici Događanja čitajte o 10. obljetnici osnutka i rada Udruge umirovljenika Sunce, Danu policije, Crikvenici kao domaćoj destinaciji po izboru Udruge hrvatskih putničkih agencija te o 1. Sajmu mogućnosti.

Rubrika Grad – prijatelj djece donosi nam izvještaj o aktivnostima održanim u povodu Dječjeg tjedna, a s posebnim zadovoljstvom pišemo o susretu djece s gradonačelnikom i konstruktivnim idejama koje su mu iznijeli naši vrtićarci i osnovnoškolci.

U ovom broju predstavit ćemo domaćeg čovika Stanislava Stanka Škiljana i njegovu zanimljivu životnu priču. Rubrika Zanimljivosti donosi nam priču o još jednom Crikveničaninu Ivici Šegoti, svestranom kolekcionaru.

Rubrika Kultura u ovom broju obuhvaća niz zanimljivih tema, a mi izdvajamo Mjesec hrvatske knjige. Ovogodišnji Mjesec hrvatske knjige za nas ima posebno značenje jer je nacionalno otvaranje ovog važnog događanja prvi put organizirano upravo u Crikvenici. Naši mići ponovno će vas razveseliti brojnim zanimljivim temama, aktivnostima, obljetnicama i novinama.

Sportske teme posvećene su velikom uspjehu mladih crikveničkih jedriličarki Ursule Balas i Nike Manestar, gala večeri skipera Hrvatskog primorja, željama i uspjesima kuglača te prvoj milenijskoj fotografiji crikveničkog vaterpolo kluba.

Ususret predstojećim blagdanima na zadnjoj stranici Novitadi potražite program ovogodišnjeg adventa u Crikvenici. Sigurna sam da ćete u našem programu pronaći ponešto za sebe. Bogat program, miris toplog čaja, kuhanog vina i slatkih fritula sigurno su dobri razlozi za svratiti u naš Adventski park.

Naposljetku, dragi čitatelji, u ime uređivačkog savjeta, svih suradnika na projektu Primorskih novitadi i u svoje osobno ime, želim vam od srca sretan i blagoslovljen Božić, uz iskrenu želju da blagdan Isusova rođenja provedete u društvu svojih najmilijih! Neka vam nova godina donese obilje zdravlja, ljubavi, radosti i mira!

I. MATOŠIĆ

 

Top