Primorske novitadi 16/2018
Objavljeno: 03.04.2018.
Dragi čitatelji, s prvim danima proljeća stigao je u vaše domove i šesnaesti broj Primorskih novitadi.

Na stranicama novog broja Novitadi naš gradonačelnik predstavit će vam projekte koji nas očekuju u 2018. godini. U ovom broju donosimo i važne novine u poticanju poduzetništva kroz značajne olakšice za sve ugostiteljske objekte koji rade osam mjeseci i duže. Također, predstavljamo i internetski portal Moj sezonski posao koji je razvio Grad Crikvenica kao potporu zapošljavanju sezonskih radnika. U našem gradu postoji velika potreba za sezonskim zapošljavanjem i zadatak je ovog portala na jednostavan način spojiti poslodavce s potencijalnim radnicima. Na posao.crikvenica.hr poslodavci u svega nekoliko klikova mogu pronaći odgovarajućeg privremenog radnika, a radnici privremeni posao po svojoj mjeri, stoga vjerujemo da će portal imati puno zadovoljnih korisnika.

Na našim stranicama predstavljamo vam i 47 stipendista Grada Crikvenice, naše mlade nade, čiji nas uspjesi i postignuća vesele, ali i obvezuju da svakim danom i svakim novim projektom stvaramo grad po mjeri tih mladih uspješnih ljudi. Projekt Grada Crikvenice, namijenjen učenicima srednje škole u cilju razvijanja poduzetništva kod mladih, nastavio se i ove godine, a kao i prošle godine obogaćen je i dodatnim predavanjem o financijskoj pismenosti u suradnji s Ekonomskim fakultetom iz Rijeke. Novost je i projekt razvijanja kreativnosti i poduzetnosti i kod djece vrtićke dobi, o čemu također možete čitati na našim stranicama.

U intervjuu vam predstavljamo direktora komunalnog poduzeća Vodovod Žrnovnica Igora Uremovića, a u povodu stote obljetnice djelovanja Centra za pružanje usluga u zajednici Izvor razgovarali smo s dugogodišnjim ravnateljem Centra Nikicom Sečenom. Gostovanje kazališnog, filmskog i televizijskog glumca Stojana Matavulja, u
povodu službenog otvorenja multifunkcionalne dvorane Zore u Staroj školi, iskoristili smo za ugodan razgovor s ovim vrsnim umjetnikom.

U novoj rubrici Aktualnosti upitali smo naše sugrađane kako gledaju na problem sve većeg broja turističkih autobusa s jednodnevnim turistima u ljetnim mjesecima. U rubrici Sjećanja opraštamo se od Marine Baričević, velike humanitarke koja je svojim radom i zalaganjem neumorno promovirala volontiranje, dok vas u rubrici Domaći čovik upoznajemo sa Slavkom Matejčićem koji svojim radom čuva povijesno bogatstvo našeg kraja. O prošlim vremenima puno govore i pročelja zgrada u našem gradu, o čemu više možete pročitati u rubrici Zanimljivosti. Rubrika Savjet stručnjaka ovaj put donosi zanimljiv tekst o detoksikaciji tijela i emocija.

Mnogo zanimljivih tema još vas očekuje u ovom broju, stoga se nadam da ćete uživati čitajući ih. Svakako vas pozivam da pročitate i poziv za uključivanje u akciju 130 GODINA ZA 130 SRETNIH PRIČA kojim želimo, u povodu velikog ovogodišnjeg turističkog jubileja, pokazati svoje veliko srce usrećujući obitelji slabijeg imovinskog statusa!
Za kraj, iskoristit ću priliku da vama i vašim obiteljima zaželim sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da punim plućima uživate u proljetnim danima koji su pred nama!

Silvia Crnić

Top