Primorske novitadi 17/2018
Objavljeno: 09.07.2018.
Dragi čitatelji, pred vama je sedamnaesti broj Primorskih novitadi, ovoga puta u nešto drugačijem, većem formatu, ali i dalje sa uređivačkom politikom čija je osnovna namjera promovirati sve dobro, lijepo i pozitivno što se događa u našem gradu.

I ovoga puta donosimo vam pregršt zanimljivih tema, pregled brojnih manifestacija i događanja, razgovore s uspješnim i zanimljivim sugrađanima.

Iz ovog broja Novitadi u uvodniku ću izdvojiti samo dvije teme koje su me posebno razveselile.

U prvom redu, to je priča o velikom crikveničkom srcu. Kao što ste sigurno već imali priliku čuti, povodom jubilarne obljetnice turizma u Crikvenici je pokrenuta humanitarna akcija 130 godina za 130 sretnih priča u kojoj će obitelji slabijeg imovinskog stanja iz unutrašnjosti Hrvatske te Bosne i Hercegovine
imati priliku besplatno ljetovati u našem gradu, kao gosti naših iznajmljivača velikog srca. Prve obitelji već su stigle, a neke su s nama podijelile svoja iskustva. Na stranicama Novitadi donosimo prvu od mnogih sretnih priča koje će obilježiti ljeto 2018. u našoj Crikvenici.

Slijedeća tema, za koju sam sigurna da će razveseliti sve mlade obitelji, donosi novosti u mjerama pronatalitetne politike grada. Još od 2015. godine Grad Crikvenica, u cilju poticanja rasta nataliteta i što ugodnijeg i kvalitetnijeg odrastanja, uz brojne druge pogodnosti isplaćuje naknadu od čak 30.000,00 kuna za svako treće i iduće
dijete. Nove, pozitivne pomake u pronatalitetnoj politici Grada Crikvenice predstavlja odluka da umjesto 1.500,00 kuna potpore koliko je Grad isplaćivao za svako prvo i drugo rođeno dijete, od sada isplaćuje 3.000,00 kuna za prvo, te 7.000,00 kuna za drugo dijete.

Sigurna sam da će te na našim stranicama pronaći još puno novosti koji će vas veseliti, a ja ću nam na kraju ovog Uvodnika, poželjeti još puno dobrih, pozitivnih priča koje će puniti stranice našeg lista! Uživajte u najnovijem broju naših Novitadi i do sljedećeg broja srdačan pozdrav!

Silvia Crnić

 

Top