Primorske novitadi 19/2018
Objavljeno: 10.12.2018.
Dragi čitatelji, pred vama je devetnaesti broj Primorskih novitadi.

Ovo izdanje donosi nam pregršt zanimljivih vijesti, događanja, zanimljivosti i najava.
U Temi broja govorimo o projektu Zdravi grad. Vodeći vas kroz priču o ovom projektu, donosimo detalje o značenju ove inicijative za naš grad, ali govorimo i o zdravim navikama, zašto su važne i kako ih razvijati. U rubrici Iz gradske uprave između ostalog pišemo o projektu Lungomare, Drugom kongresu savjeta mladih, koji je održan u Crikvenici, zatim o Dječjem tjednu, ali i o novootvorenoj jasličkoj grupi.

S velikim entuzijazmom predstavljamo vam projekt uređenja plaže u uvali Grabrovoj u Jadranovu. Radi se o povijesnom projektu kojim će ova uvala dobiti posve novi izgled, prekrasnu plažu, a uz plažu i nove sadržaje. Što je najvažnije, stvorit će se prilika za uživanje Jakovara i njihovih gostiju u ugodnom ambijentu uz more. Više detalja o ovom projektu, ali i simulaciji novog izgleda uvale Grabrove – pronađite u rubrici Velike investicije.

Na stranicama ovog broja Novitadi pročitajte i zanimljiv razgovor s novim predsjednikom uprave hotelske kuće Jadran d. d. te saznajte više o poslovnim planovima tog važnog gospodarskog subjekta za naš grad. Donosimo i razgovor s direktoricom TZG-a Crikvenice u povodu obilježavanja 130. godina turizma. U rubrici Događanja čitajte i o šestoj po redu konferenciji Crikvenica International Health Tourism Conference (CIHT), a u rubrici Zdravi grad pročitajte o velikim humanitarcima našeg grada kroz priču o obilježavanju Dana dobrovoljnih darivatelja krvi.

U ovom broju predstavljamo domaćeg čovika Marijana Jurinčića, a rubrika Zanimljivosti donosi priču o sunčanom satu na balustradi. Rubrika Kultura i u ovom broju obuhvaća niz zanimljivih tema poput predstavljanja Vinodolskog zbornika, obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige te otvorenja izložbe 100 puta bolje. Iznimno zanimljive teme možete pročitati i u djelu Naši mići. Izdvojit ću zanimljiv članak o udomiteljstvu, tekst o cijepljenju te o Motessori programu. U rubrici Sjećanja prisjećamo se velike zaljubljenice u svoju rodnu Crikvenicu – Tee Matejčić Jerić.

Na veliku žalost, u ovom izdanju opraštamo se od našeg dragog suradnika Stjepana Lončarića – Pište, novinara, trenera i spikera, ali prije svega strastvenog zaljubljenika u sport. Dragi Pišta, hvala Vam na svemu!

Ususret predstojećim blagdanima u ovim Novitadima pročitajte i više detalja o ovogodišnjem, petom po redu izdanju Adventa u Crikvenici. Ove godine pripremili smo sasvim drugačiji advent, a više detalja pronađite na našim stranicama.

Naposljetku, dragi čitatelji, u ime uređivačkog savjeta, svih suradnika na projektu Primorskih novitadi i u svoje osobno ime, želim vam od srca sretan i blagoslovljen Božić, uz iskrenu želju da blagdan Isusova rođenja provedete u društvu svojih najmilijih! Neka vam nova godina donese obilje zdravlja, ljubavi, radosti i mira!

Silvia Crnić

 

Top