Primorske novitadi 20/2019
Objavljeno: 09.04.2019.
Dragi čitatelji, s prvim zrakama proljetnog sunca stigao nam je i naš jubilarnim 20. broj Primorskih novitadi.

Za nama je pregršt ispričanih priča, predstavljenih sugrađana, prepričanih događaja i zanimljivih zgoda. Nadamo se da ćemo i ovim brojem ispuniti vaša očekivanja.

U Temi broja predstavili smo usluge koje pruža naša Ustanova Pomoć u kući i Centar Izvor Selce. Čitat ćete o tome kome su usmjerene njihove usluge i kako ih možete koristiti. U rubrici Iz Gradske uprave pišemo o stipendijama, projektu Radost za Radost, otvorenju sportske dvorane pri Osnovnoj školi Zvonka Cara, projektu Edukacijom do uspjeha i interregionalnom projektu I-Archeo S., dok se kroz rubrike Grad – prijatelj djece i Zdravi grad dotičemo novih izbora za Dječje gradsko vijeće i dječjeg gradonačelnika te prijema dobrovoljnih darivatelja krvi Kluba 100+.

Velike investicije donose nam priču o izgradnji groblja u Zoričićima te o rekonstrukciji više hotela na području grada Crikvenice. S posljednjim danima prošle godine oprostili smo se s dugogodišnjom djelatnicom Gradske uprave Ivanom Šarić, koja je punih 47 godina radila u lokalnoj samoupravi. Što je za našu Ivanu značio rad u Gradskoj upravi te kako će provoditi umirovljeničke dane, možete saznati u rubrici Razgovori. Naši novinari razgovarali su i s Meri Vujnović, dobitnicom Povelje Obrtničke komore PGŽ-a za 2018. godinu.

Domaći čovik i u ovom broju pronašao je svoje mjesto. Zdravka Požarić, naša sugrađanka i dugogodišnja djelatnica u turizmu, otvorila nam je svoje srce i prisjetila se zlatnog doba crikveničkog turizma.

Veliki jubilej, stotu godišnjicu postojanja, proslavio je Centar Izvor Selce, a mi smo s velikim zadovoljstvom i ponosom posebnu pozornost posvetili tom značajnom događaju. Upoznat ćemo vas i s Monografijom pod nazivom Sto puta bolje koja je tiskana u povodu ovog respektabilnog jubileja. Naši mići rubrika je koja nas uvijek razveseli.
Školski list Osnovne škole Zvonka Cara – Zvonko nakon dugogodišnje stanke ponovno je ugledao svjetlo dana. Saznajte kako je bilo na njegovoj promociji. Pogledajte i kakvo to novo ruho ima učionica namijenjena za stvaranje vježbeničke tvrtke u Srednjoj školi dr. Antuna Barca.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Crikvenici se pratilo s posebnim žarom. Razlog je bio jedan reprezentativac, ujedno i naš sugrađanin Kristian Bećiri. O našem Kristianu još će se mnogo čuti, a glas o našoj Crikvenici i prvim rukometnim koracima, koje je Kristian naučio u crikveničkim klubovima, čut će se širom svijeta.

Dragi naši čitatelji, ususret najvećem kršćanskom blagdanu, u ime uređivačkog savjeta, svih naših suradnika i u svoje osobno ime, želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs uz želju da nadolazeće dane provedete uz svoje najmilije.

Ivona Matošić Gašparović

 

Top