Primorske novitadi 21/2019
Objavljeno: 12.08.2019.
Dragi čitatelji, krenuli su dani pravogljetnog šušura, a uz uživanje u čarima ljeta, predlažemo vam 21. broj Primorskih novitadi.

Dotaknuli smo se mnogih događanja i raznolikih aktivnosti, a koje će, nadamo se, pobuditi vašu čitalačku znatiželju.

Temu broja posvetili smo novoosnovanom društvu Vodovod i odvodnja Žrnovnica Crikvenica Vinodol. Koje to projekte priprema novoosnovano društvo, čime se bavi i tko upravlja društvom, saznajte iz razgovora s članovim skupštine i upravom društva.

Posebno nas vesele naši Europski projekti, stoga smo ih rado podijelili s vama. Ima ih čak 17, a što nam oni znače i kako će poboljšati kvalitetu života naših sugrađana i gostiju, saznajte na stranicama koje slijede.

Rubrika iz Gradske uprave donosi nam pregršt zanimljivosti. Ono što će svakako najviše razveseliti Crikveničke osnovnoškolce i njihove roditelje jest vijest da će ove godine, po prvi puta udžbenici za sve biti potpuno besplatni. No, ne samo udžbenici već i radne bilježnice te mape za likovnu kulturu i radni materijal za tehnički.

Kroz rubriku Grad – prijatelj djece, osvrnut ćemo se na aktivnosti projekta Otpad uredi, kune uštedi, dok vas u rubrici Zdravi grad čeka tekst dr. Ive Belana.

Velike investicije predstavit će nam novosti iz Dječjeg vrtića. Nakon energetske obnove zgrade, na red je stiglo i uređenje dvorišta. Već ove jeseni naše vrtićarce dočekat će nova šarena igrala i potpuno novi izgled dvorišta. Nakon vrtića, na red su stigle i osnovne škole. Čak obje matične osnovne škole bit će uskoro energetski obnovljene.
U rubrici Među nama prenosimo razgovor s vijećnicima Gradskog vijeća Grada Crikvenice, Ivanom Ševerdijom i Žarkom Stilinom.

Naši mići, jedna je od naših dražih rubrika. U ovom broju saznat ćete kako smo se oprostili od osmaša te tko su ovogodišnji učenici generacije. Rubrika Sport donosi nam prekrasne vijesti s europskog prvenstva u Portugalu gdje je naša jedriličarka JD Vala Ursula Balas osvojila sjajno srebrno odličje. Iskrene čestitke Ursuli!

Dragi čitatelji, ususret 14. kolovoza – kada ćemo još jednom proslaviti Dan Grada Crikvenice i 15. kolovoza – blagdan Vele Gospe, u ime uređivačkog savjeta, svih naših suradnika i u svoje osobno ime od srca vam čestitam Dan Grada i blagdan Vele gospe, naše nebeske zaštitnice.

Ivona Matošić Gašparović

 

Top