Primorske novitadi 22/2019
Objavljeno: 02.12.2019.
Dragi čitatelji, Privodimo još jednu godinu kraju uz ovaj predblagdanski broj koji je prepun predivnih i zanimljivih tema.

Približava nam se i advent, vrijeme ljubavi, mira i radosti, te vjerujemo da će vam se svidjeti program koji smo pripremili za ovogodišnji Advent u Crikvenici i da ćete već od prvog dana, 30. studenog, uživati s nama. Prije svega, prisjetit ćemo se ovogodišnje proslave Dana grada Crikvenice, svečane sjednice i nagrađenih na sjednici te povorke 1000 svijeća i velikog koncerta naše dive Doris Dragović koja je okupila veliki broj posjetitelja.

U rubrici Među nama razgovarali smo s predsjednikom Gradskog vijeća Josipom Frišom, dok u rubrici Domaći čovik donosimo priču o Branku Brnčiću, dugogodišnjem rukometašu i treneru.

Od posljednjeg broja održan je niz manifestacija pa ćemo tako dati presjek svega onoga u čemu ste mogli uživati u ljetnim, ali i ranim jesenskim mjesecima. Svakako bismo ovdje izdvojili Beerfest koji je održan nakon nekoliko godina stanke i koji je u Crikvenicu privukao veliki broj posjetitelja. Fina Ultramaraton Crikvenica – Novi Vinodolski veoma je poznat i važan plivački maraton koji je prvi put održan na našem području. Nogometnom klubu Crikvenica ova je godina slavljenička jer obilježava stotu godinu postojanja i djelovanja, stoga je u sklopu ove značajne obljetnice održano niz aktivnosti – nogometne utakmice, izdavanje monografije, svečana skupština… Ovoj važnoj
obljetnici našeg nogometnog kluba posvetili smo posebnu temu.

Izrazito smo ponosni što se možemo pohvaliti činjenicom da nam je odobren iznos od gotovo sedam milijuna kuna za energetske obnove obiju osnovnih škola na području grada te da je energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora već u tijeku. O tome, što će energetska obnova donijeti naši školama, čitajte u rubrici Iz Gradske uprave.

Veliku pozornost posvećujemo brizi o najmlađima, stoga u ovom broju pišemo i o novim dječjim igralištima na području našeg grada. Gradska knjižnica Crikvenica proslavila je 145 godina prigodnim svečanim programom i nizom aktivnosti, a u sklopu svečanosti promovirano je i šest slikovnica koje su izrađene u sklopu projekta Otpad uredi, kune uštedi koji završava koncem ove godine. Kako smo proslavili ovu veliku obljetnicu, možete pročitati u rubrici Kultura. Želimo da u toplini svojeg doma dočekate i pročitate ovaj, sada već 22. broj vaših i naših Primorskih novitadi, i da Božić i božićne blagdane provedete uz svoje najmilije u blagostanju, radosti i miru.

Želimo vam i da u doček Nove 2020. godine uplovite s osmijehom na licu kako bi vam čitava nova godina bila upravo takva!

Irtem, Cupio et, Catiam horae diciae mora videfecerei sicaur ite ia iam nius fue constal iciviveri ene firmissil ut publius, C. Ifente cupiere dicatquit, sum in Itam auci se et plicae essi patus poritemum factuus fuis, clutemunclum estudem iniurit, cul hem incupimis etortero huidet; niusquam patillabent. Nihices horata, Catistr aceperis vertem abendam, di fordint erimis, Catiam vignon iam tat ad forta nem ius. cae num reis bon tuam am is, conon pulem quium re, nonsum consus vit aut rena,clemo ina, C. Ecultorae tantier evidetrunt. Is tatum pra inarti, eroreo etrit? Nenterei ces audendi tandum simmori, condam sedcons firitus, quidentis.

Ivona Matošić Gašparović

 

Top