RUKOMET - DRUGA HRL-ŽENE – 2. KOLO
Objavljeno: 10.10.2016.

Murvica odradila zadatak udarnički protiv Udarnika

 

MURVICA 28 (12)

UDARNIK  23 (11)

CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca: 85. Suci: Ivančić – Kordić (obojica Zagreb).

MURVICA: Antić (1), Mandekić (11), Ljubanović, Prpić, Kršul, Skorić 4, Juričić 2, Filipović 3, Debelić 5, Pešut, Tomić, Malešević, Lekaj 4 (1), Tus 3, Butković 7 (1).

UDARNIK. Krsnik 1, Vugrinović, Zrinušić 2, Medić, Mihaljević 4, Drača, Kramarić 2, Ćetko 5, Lovrenčić 2 (1), Stošić, Tomljanović, Broz, Antonič 7 (1), Letica (10+4).

Sedmerci. Murvica 6 (2), Udarnik 2 (2).

Isključenja: Murvica 2 minute, Udarnik 8 miuta.    

Druga prvenstvena pobjeda Murvice ostvarena je uz maksimalni trud svih igračica i došla je nakon uporne rovovske borbe svih 60 minuta.  Udarnički protiv udarnika...

Počelo je sa četiri uzastopne složene vratarske obrane Sare Mandekić, a raznovrsni napad Murvice iako je domaća ekipa igrala sa konstantnim flasterom na Petri Filipović, postigao je početnih 3:0.

Sticao se je dojam da je gostujuća struka još na Gornjem Jelenju odlučila svih 60 minuta čuvati domaćeg playa. Flasterom i u stopu. Brižna čuvarica pratila je ispod oka Petru i na odmoru...

I domaća struka odgovorila je obranom 5-1, koja sa Petrom Filipović na prednjem funkcionira vrlo dobro. Oduzete se brojne lopte, gošće  imaju dosta prisiljenih prekršaja, a pri tome nisu bile niti malo nježne.

Za to vrijeme Marijeta Lekaj je vrlo uspješno preuzela zadatak organizatorice igre.

Gošće već u 8. minuti traže minutu odmora, a na gol Udarnika stiže korpulenta golmanica Mia Letica. Njezinim ukazanjem na golu počinju velike glavobolje za sastav Mladena Prskala.

Gostujuća vratarka imala je na kraju 14 vrlo složenih obrana, od čega i četiri sedmerca.

Flaster na Filipovićki odmicanjem vremena donosi više slobode za odličnu i okretnu Maju Debelić, koja na crti lomi gostujuću obranu. Golovi, sedmerci, isključenja radili su se igračici koja je u svojem prvom nastupu u Crikvenici oduševila.

Razigrala su se i domaća krila Marija Tus i Antonija Butković, koje su tijekom utakmice postigle ukupno 10 golova.

Iako fizički dosta krhke, domaće igračice imaju na punu 6-0 zonu rješenja preko Ivane i Ivone, Skorićke i Juričićke.

Solidno popunjene tribine žrtvovale su gledanje TV prijenosa utakmice Finske i Hrvatske i dobile su u završnici utakmice razloga za spontani pljesak i zadovoljstvo vrijednom pobjedom.

Zanimljivo da su u prošlom prvenstvu ove dvije ekipe odigrale utakmicu sa identičnim rehzultatom.

Sredinom nastavka utakmica je ušla u seriju izjednačenja (5) i rezultat se je lomio desetak minuta.

Finiš utakmice u potpunosti je protekao u znaku domaćih igračica.

 

 

S. Lončarić

Top