6. Adria Advent Marathon - jedinstvena utrka uz more
Objavljeno: 18.11.2016.

Jedini profesionalni međunarodni trkači maraton i polumaraton u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu - 6. Adria Advent Marathon ove će se godine održati u nedjelju 27.studenoga. Maraton, koji se već tradicionalno trči na crikveničkoj rivijeri, održava se u organizaciji hotelske kuće Jadran d.d.i Via Mea travela iz Crikvenice i suorganizaciji Grada Crikvenice.

Start i cilj maratona su u samom centru Crikvenice, a dvostruka kružna ruta maratona pruža se duž jadranske obale te prolazi kroz Crikvenicu, Dramalj i Selce te dijelom kroz Općinu Vinodolsku pružajući trkačima jedinstven doživljaj trčanja tik uz samu morsku obalu.
Osim maratonske utrke, trčat će se i polumaraton dužine 21 km, utrka građana na 5 km te UTRKA ŠAPA – humanitarna utrka sa kućnim ljubimcima.

Ova staza dobro je poznata prošlogodišnjoj pobjednici Adria Advent Marathona, olimpijki iz Rija Mariji Vrajić Trošić, koja osim rekorda crikveničke staze drži i hrvatski rekordu ultramatonu na 100 km. Ove godine će među više od 1000 sudionika pokušati istrčati do svoje treće uzastopne maratonske pobjede na Adria Advent Marathonu.

Inače, Adria Advent Marathon organiziran je prema DLV i IAAF standardima, a rezultati maratona priznati su od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Sa stručnog aspekta maratonu podršku pruža Meisterchip Gmbh iz Njemačke, tvrtka specijalizirana za mjerenja koja podršku pruža najpoznatijim svjetskim maratonima.

Troje najbolje plasiranih trkača u maratonu i polumaratonu očekuju i novčane nagrade, a svi sudionici koji završe utrku dobivaju poklon, medalju i certifikat o sudjelovanju.

Ove godine po prvi puta trčat će se i UTRKA ŠAPA -humanitarna utrka s kućnim ljubimcimana dužini oko 800 metara sa startom u Adventskom parku pored hotela International u 11:30.Cjelokupan iznos od uplaćenih startnina za „utrku šapa“ donirati će se Udruzi prijatelja životinja VisVitalis https://www.facebook.com/udrugavisvitalis/ koja potiče zbrinjavanje napuštenih i brine o zlostavljanim životinjama.

Možete im i direktno donirati novčana sredstva na žiro račun IBAN: HR92 2402 0061 1007 10916 (opis plaćanja AAM2016) ili donirati hranu za životinje, deke, lijekove, dezinficijense i slično.

Sve sudionike i posjetitelje očekuje bogat program i mnoštvo zanimljivosti, kao sjajan uvod u Advent u Crikvenici.

Adria Advent Marathon prošle godinezabilježio je preko tisuću sudionika iz ukupno dvadesetak zemalja.

Organizator: Jadran d.d. Crikvenica i Via Mea
Suorganizator: Grad Crikvenica

(sl)

Top