Druga HRL-zapad - kreće Murvica
Objavljeno: 10.02.2017.
U nedjelju kreću natjecanja u Drugoj HRL-zapad. Sutkinje Wolfand i Višnjić u 16,00 sati označiti će početak natjecanja i utakmice u koju Murvica ulazi spremna i odlučna da se do posljednjeg kola bori za naslov prvakinja sa identično poravnatim Ivanićem.
U prvoj jesenskoj utakmici, igračice Murvice zasule su gol Siska na gostovanju. Bilo je velikih 31:40.

Murvica je odradila dobre pripreme. Kondicijske, rehničko-taktičke i sa vrhunskim oglednim utakmicama. Dvije premier ligašice (Lokomotiva i Zamet) i Senia. Posljednju pripremnu utakmicu Murvica je odradila i odigrala u srijedu na Centru Zamet. Prvi puta ravnopravno sa ekipom Adrijane Prosenjak, koja ima samo riječi hvale za igračice iz Crikvenice.

Iako bez Papić, Smoljan, Juričić, Ljubanović (bolest, posao) veliki dio utakmice rezultat je bio u egalu. Na odmoru 10:10, potom i 10:13 za gošće. U završnici susreta na teren su ušle i igračice koje inače manje igraju, pa je konačni rezultat bio 29:26.

Ponovno niz dobrih akcija uhodanog dueta Filipović-Debelić, dobra obrana...

Murvica očekuje i svoje odane gledatelje, roditelje, znatiželjnike. Nedjelja je dan rukometa, jer će se nakon ove utakmice ogledati u lokalnom, susjedskom derbiju Crikvenica i Kozala.

Čuvarica domaćeg gola Sara Mandekić najavljuje pobjedu: „Naravno da je u igri samo pobjeda. Odlično smo se spremale, sve je bilo vidljivo i u našim pripremnim utakmicama. Istina sa svojim obranama protiv Zameta i nisam bila prezadovoljna. Biti će bolje u nedjelju“.

Ne bi se složili. Sara je u Cantru Zamet bila na visini zadatka. Vratarke sa 8-9 obrana uvijek su na cijeni...

Ivona Skorić svojim igrama za Murvicu postala je miljenica ljubitelja rukometa u Crikvenici. Njezin rukometni opus odvija se paralelno sa studijem. Uspješno...U sastavu reprezentacije Sveučilišta Rijeka dohvatila jezlatnu rukometnu medalju. Sa malo priče, Ivona govori na terenu. Na svim jezicima...

Adrijana Prosenjak, proslavljena reprezentativka i trenerica Zameta punaje riječi hvale za njezine igre. Rado bi je vidjela na Zametu, ali...Autor ove najave bio je svjedok utakmice u Senju, kada je naša lijeva vanjska napadačica postigla 18 golova (!!) u jednoj utakmici igrajući za Orijent-Presoflex.

„Dobro se slažemo mi sa strane i domaće djevojke. Prihvaćene smo odlično i pravi je užitak igrati u takvoj sredini. U nedjelju idemo po novu pobjedu“,

Antonija Butković odigrala je sjajnu završnicu jesenskog dijela prvenstva. Čvrsto, efikasno i raznovrsno... Upotrebljiva na svim igračkim mjestima. Od lijevog do desnog krila, preko pivota do svih vanjskih pozicija. Sara, Romina i Pešutica ne dozvoljavaju pristup golu. Jer i tamo bi Antonija imala što pokazati. Prošli tjedan izostala je sa treninga. Bolest je bila jača od starterice sa lijevog krila.

„Nikoga ne potcjenjujemo, ali zna se kvaliteta Murvice. Pobjeda ne bi smjela biti upitna. Na Zametu se je malo ozlijedila (koljeno) Kika-Kristina Grozdek, koja se vraća u puni natjecateljski ritam. Svojom visinom i jakim udarcem važna nam je u fazama igre kada nam protivnice zatvore sa 6-0 zonom prilaze golu.“

Optimizam u najavama. Vrijedi doći u dvoranu i uvjeriti se u vjerodostojnost ovih prognoza.

S. Lončarić

Top