Zahtjevno gostovanje Murvice
Objavljeno: 17.02.2017.
U nedjelju će Murvica krenuti na jedno od svojih vrlo zahtjevnih proljetnih gostovanja. Velika Gorica, Zagreb, Ivanić – upravo nekako tim redoslijedom.
Jedna od onih utakmica za koju sportaši i treneri vole reći da može biti plutajuća mina. Udarnik u Velikoj Gorici može biti itekako opasan. Na početku ovogodišnjeg prvenstva, u drugom jesenskom kolu odigranom u Crikvenici gošće su se držale sve do 47. minute. Konačni rezultat 28:23 nije realan prikaz borbe koja se je vodila u Gradskoj sportskoj dvorani u Crikvenici. Korpulentna Mia Letica na golu Udarnika izluđivala je izvođačice sedmeraca kod Murvice. Završila je utakmicu sa 10 obrana, čemu je pridodala još 4 obranjena sedmerca (!!)

U toj utakmici prvi puta se je pred gledateljima u Crikvenici predstavila Ana Debelić, koja je vrlo brzo postala miljenica domaćih gledatelja, ali i suigračica. Sjajnim ljudskim osobinama koji krase kompletnu, sportsku ličnost na terenu i van terena, na klupi, u svlačionicama, u kontaktu sa suigračicama, posebno onim najmlađim. Njezin opus uoči gostovanja u Velikoj Gorici je na 46 postignutih golova, broj iznuđenih sedmeraca je impresivan, oduzete lopte u obrani statističar ne vodi, jer nema uvida sa utakmica u gostima...

Kako Ana Debelić gleda na gostovanje u Velikoj Gorici ?
„Sjećam se itekako te utakmice, ali u toj utakmici nam je nedostajala Ivana Jurčić, koja je vrlo važna igračica u vanjskoj liniji. I ovaj tjedan smo se jako dobro pripremale, dobro se radi i sa optimiznom gledam u nastavak prvenstva. Činjenica da sam kao kružni naoadač, a to je bio i naš trener Prskalo, postigla poprilično golova, iznudila sedmeraca. Vrlo važna uloga u našoj ekipi je Petra Filipović, koja je sjajan distributer lopti. Sa njom se odlično slažem i dobijam pravovremeno lopte, dobre i svrsishodne. Na meni je da „poklone koji imaju oči“ realiziram. Dobro je da iz kola u kolo igramo kompletne, a to je veliki preduvjet za cilj prema kojemu težimo“.
U dosadašnjem tijeku prvenstva za Murvicu je zaigralo igralo 18 igračica. Vratarke Mandekić, Antić i Marta Pešut, te igračice u polju: Kršul 1, Papić 2, Skorić 42 (5), Juričić 52, Posarić, Filipović 78 (1), Debelić 46, Matea Pešut 4, Lekaj 36 (9), Tus 28, Ljubanović 2, Tomić, Malešević Smoljan 2 i Grozdek 4.

Određenih dvojbi oko nastupa imala je Sara Mandekić, ali kako se je utakmica počela približavati volja i želja da nastupi na ovoj važnoj utakmici postala je jača od liječničkog savjeta. Golmanica Murvice, koja brani prosječno oko 45 minuta po utakmici sakupila je 107 obrana (bez uvida u jedno gostovanje), jer trener Prskalo pruža priliku i Romini Antić i Marti Pešut. Zlu ne trebalo Murvica ima registrirane i dvije prvoligaške golmanice, uredno registrirane i sa važečim liječničkim pregledima, koje čekaju da uskoče ako mladosti Murvice nešto zapne. Rebićka i Spahićka u svakom trenutku mogu stati na gol.

S. Lončarić

Top