Razumna odluka košarkaša na dulje staze
Objavljeno: 07.03.2017.

Vijest koja je tijekom kasnih večernjih sati prošla Crikvenicom, a vezana uz odluku Uprave KK Crikvenice o odustajanju košarkaša od daljnjeg sudjelovanja u kvalifikacijama za popunu A-1 ige, izazvala je dvojbene reakcije među ljubiteljima ovog sporta u regiji.

Odluka je slijedeća:
„Sezonu je uprava KK Crikvenice ocijenila iznimno uspješnom i drago nam je da predstavlja krunu jedne uspješne generacije. Pred klubom je smjena generacija, te smo odlučili više se posvetiti nadolazećim mladim igračima koji bi za koju godinu uz dvoje-troje naših iskusnih igrača trebali stasati za neke nove kvalifikacije. Iako je sportski motiv velik, razum nam govori da je vrijeme za neke nove klince“.

Konkretno, koncizno i vrlo određeno. Putokaz za neka nova vremena, godine, generacije. Košarka će se sigurno igrati i narednih godina,kao i u proteklih četrdeset.

Doajen i jedan od osnivača KK Crikvenice Branko Citković napominje da financije čak i nisu presudne.

„Izgurali bi mi i taj zahtjevni izazov, ali... Problem treba sagledati i iz aspekta košarke u PGŽ, koja nije sjajna. Crikvenica je dugi niz godina participirala u završnim kvalifikacijama za popunu A-1 lige i bila na dohvat otvaranju ulaznih vrata u elitno društvo. I nakon ove naše odluke ostaje velika praznina od Kvarnera, Škrljeva i drugih klubova. Mislim da smo sagledali sve okolnosti „pro et contra“ i donijeli ispravnu odluku za buduće generacije. Za kvalitetno pariranje klubovima kroz duge kvalifikacije morali bi se naredna 2-3 dana dodatno pojačati i zaigrati bez zajedničkih treninga. Trebamo pogledati i u budućnost košarke u Crikvenici “.

Prvi od četiri gradska kluba Crikvenice koji kucaju na vrata Prve lige nije iskoristio set-loptu.

Ostaju još rukometašice, boćari, stolnotenisačice u jedinom gradu u Hrvatskoj iz kojega čak četiri vrlo različita sportska kluba napadaju najviše stupnjeve natjecanja.

S. Lončarić

Top