Tradicionalna Crikvenička regata
Objavljeno: 23.03.2017.
Smiluje li se bog Eol, pred Crikvenicom bi se naredna tri dana mogla bijela jedra hrabrih, malih optimista ispuniti akvatorij ispred Crikvenice.

U petak, subotu i nedjelju (23-25. ožujka) u organizaciji JD Val održati će se tradicionalna međunarodna regata optimista, sa izuzetno jakim (najjačim) 1,6 koeficijentom, koji donosi bodove za domaću rang-listu, koja opet na osnovu ostvarenog poretka kroji sastav državne reprezentacije.

Do sada je prijavljeno 130 sudionika ove regate, među kojima ima natjecatelja iz Slovačke, a tijekom dana očekuju se i prijave iz Slovenije i Italije, te klubova sa južnog Jadrana.

Jedrenje u Crikvenici ima zaista veliku tradiciju. U organiziranom obliku krenulo je 24. svibnja 1950. godine, osnivanjem Pomorsko-parobrodarskog društva Val, kao preteče JD Val, kluba koji ide u red najtrofejnijih gradskih sportskih udruga. Na starim kartulinama i pozdravima iz Crikvenice jedra se vide i mnogo, mnogo ranije...

Velike masovnosti, odlične organizacije, sjajnih pojedinki i pojedinaca, koji su dugi niz godina proslavili jedrenje u Crikvenici, ali i u Hrvatskoj.

Uvijek mladi, svježi, inovativni...

Poželimo im dobar vjetar, to je jedino što marljivi djelatnici JD Val ne mogu predvidjeti.

S. Lonćarić

 

Top