Proljeće je stiglo, vaterpolisti sve aktivniji
Objavljeno: 27.03.2017.
Crikvenički vaterpolisti nastavljaju sa redovitim treninzima (dva puta tjedno) u Thalassotherapiji i odlascima subotom u Rijeku.

Posebnu važnost imaju upravo ti treninzi u Rijeci.

Naime, već duže vrijeme traje odlična suradnja sa Vaterpolo klubom Opatija 1981. S obzirom na to da i VKC i Opatijci gaje praktično istu filozofiju, a to je da se posvećuje iznimna pozornost radu sa najmlađima, ovakav vid zajedničke suradnje je od velike koristi za ova dva kluba - beskućnika u zimskim mjesecima. Posebno tu treba naglasiti ulogu gospodina Damira Glavana, trenera Opatijaca, inače našeg proslavljenog vaterpoliste, koji je i potaknuo tu suradnju. Crikvenički vaterpolisti se i ovom prilikom zahvaljujU velikom sportašu Glavanu, na susretljivosti i podršci koju pruža u radu.

Od 16.-19. ovog mjeseca u Dubrovniku se održao polufinalni turnir za "Nade" (igrači mlađi od 12 godina). Na tom turniru sudjelovala je momčad Opatije, i to u skupini sa Primorjem, POŠK-om, Zagrebom i Mornarom. Male Opatijce pojačala su dva igrača iz Crikvenice, Vilim Kordiš i Bože Galić.

U prva dva susreta Opatijci su poraženi od Primorja i POŠK-a, da bi u preostala dva susreta uspjeli pobijediti Zagreb i Mornar. Na taj su način, odlični Opatijci pojačani i sa dva Kirca, uspjeli izboriti sudjelovanje na finalnom turniru koji će se održati u Rijeci.

Na kraju moramo istaknuti da se ovaj turnir pokazao kao pun pogodak, i to u vidu neprocjenjivog iskustva za ove mlade igrače. Kao potvrdu svog potencijala i priznanje za uloženi trud Vilim i Bože su dobili i poziv za kamp Hrvatskog vaterpolskog saveza koji bi se trebao održati u travnju. Također je to i na neki način priznanje VKC-u, a posebno treneru Luki Lončariću koji radi sa malim Crikveničanima.

Kreće i novi ciklus U-11 lige Vaterpolo savezA PGŽ, u kojoj će sudjelovati i vaterpolisti VK Crikvenica. Po završetku U-11 lige kreće i U-13 liga koja završava urpavo prije početka ljeta i nove vaterpolo sezone na Gradskom plivalištu u Crikvenici.

S. Lončarić

 


Top