Zamećanke prekinule maštanja Murvice
Objavljeno: 27.03.2017.
Velika i zaslužena radost domaćih igračica u lokalnom ženskom derbiju, koji se je ponovno ukazao nakon dužeg vremena na ovim prostorima.

Ekipa trenera Ede Šmita, Roberta Lukića, ali i predsjednika u odlasku Luke Denone, uz brojne roditelje slavila je protiv Murvice. Bilo je razloga za slavlje, čak i legende i suosnivača ženskog Zameta Sime Kosanovića...

Gošćama je preostalo samo čestitati pobjednicama. Ovom pobjedom zaustavila su se i maštanja rukometašica Murvice, koje su gajile ambicije da se upletu u borbu za prvim mjestom sa Ivanićem. Utakmicom u posljednjem kolu...

Jaki tempo koje su domaće igračice nadale gošćama počeo je dolaziti do izražaja u trenucima kada se je kreirao rezultat - u završnici susreta.

Murvica je imala vodstvo sredinom prvog poluvremena 8-12, pa 11-15 a kretale su i prema +5. Do odmora Zamećanke su se približile, a u nastavku prvih 15 minuta Murvicu su ostavile na samo 4 postignuta pogotka.

Domaća kluoa zatvorila je sjajno gostujuću pivotmenku Anu Debelić, a lopte koje su išle prema njoj pravovremeno su neutralizirane. Ipak, iako su počele gubiti korak u odnosu na poletne domaće igračice, gošće su uspjele u 52. i povesti 21:22, ali to je bio kraj nadanja za Murvicu.

Aktualna je problematika ekipa sa prefiksom II (Zamet, Lokomotiva), koje drže u svojim rukama ključeve prvenstva kada je riječ o borbi za naslov, ali i za napuštanje lige. Vrlo jednostavno je usporediti zapisnike sa utakmica ovih ekipa protiv Ivanića, odnosno Murvice i igračica koje su participirale u tim utakmicama. Još rječitije govori broj osvojenih bodova dvije vodeće ekipe prvenstva sa pričuvnim sastavima Lokomotive i Zameta.

Vodeći Ivanić ima velikih i maksimalnih 8 bodova, drugoplasirana Murvica 4. Indikativno...

RUKOMET - 2. HRL - ZAPAD - 18. KOLO

ZAMET II 25 (14) - MURVICA 23 (15)
RIJEKA Dvorana Mladosti. Gledalaca: 80. Suci: Blašković-Božičević (Rijeka).

ZAMET II: Lopac-Škrinjar (3), Dundović 2, Brkljača 6 (2), Mršić, Stanić 2, Močibob, Dobrić 3, Skokandić, Kalčić 5, Ivakić, Troskot, Bukvić, Toskić (2+1), Jurčić 7 (3), Kapović, Visković.
MURVICA: Antić, Ljubanović, Papić, Skorić 11 (3), Juričić, Filipović 1, Debelić 2, Lekaj 4 (4), Mandekić (6+1), Marta Pešut, Matea Pešut, Grozdek, Poslek, Tus, Butković 2.

Sedmerci: Zamet II 7 (5), Murvica 9 (7).
Isključenja: Zamet II 6 minuta, Murvica 4 minute.
Crveni karton: Ivana Dundović (45).

S. Lončarić

 

Top