Polufinale kupa za završnicu 2017. NS PGŽ
Objavljeno: 29.03.2017.
Ugodno su Kirci iznenadili ulaskom u završnicu kuoa NS PGŽ, koja će se i ove godine igrati na Rujevici.

Crikvenica je oduševila svoje pomalo pokolebane navijače koji su posebno svojim miljenicima zamjerili slab pristup utakmici u Senju, ali i u cjelini sa slabim ulaskom u prvenstvu, iako su prezentacije sa Lošinjom i Pazinkom bile vrlo dobre.

Već cijelo veliko desetljeće Crikvenica nije uspjela doći do finala, koje će ove godine igrati sa Halubjanom.

U redovima momčadi trenera Josipa Vukelića nije bilo slabih pojedinaca.

Krk je posljednjih 15 minuta opravdao ulogu favorita i momčadi iz samog vrha Treće lige-zapad, ali upravo u tim trenucima Crikvenica je pokazala ozbiljnost i zrelost u pristupu. Pritisak Krka bio je velik i snažan, a domaći igrači teško su iznosili loptu sa svoje polovice terena, ali su napadi uglavnom išli preko visokih ubačaja, koje je sigurni Sandro Srok mirno lovio.

Gosti su najavili ofenzivne namjere u 11. minuti, ali je lob udarac Filipa Fumića sa desne strane u završio na vanjskom dijelu mreže, Uzvratio je Merle, ali je nejgov udarac Berković otklonio bez problema.

Slijedi razdoblje domaćih napada, ali uglavnom bezopasnih.

U 29. udarac Buršića brani gostujući vratar, a pet minuta kasnije udarac istog igrača prolazi pokraj desne vratnice.

Berković ima više posla, jer već u idućoj minuti dugim trkom spašava sovju momčad od kornera. Do odmpouuora još jednom Buršič puca (39.), ali Berković brani bez problema, kao i udarac Brdar sa kojim Srok nema problema.

U nastavku slijede dva obostrano jaka, ali udarca upućena sa velikih udaljenosti.

Brdar puca sa više od 30 metara, a Frančišković sa iste udaljenosti ali lopte postaju lak plijen Berkovića i Sroka.

Utakmica je odlučena u 55. minuti. Na treći domaći korner Buršič puca sa vrha kaznenog prostora škarama, a lopta pogađa u ruku Cona, koji je duboku u šesnaestercu.

Kazneni udarac izvodi nepogrešivo Goran Kuna - 1:0.

Crikvenica pokušava doći do uvećanja rezultata preko Frančiškovića (61), nakon čega se počinje osjećati premoć gostiju. Stiću i izmjene, koje ne mogu ozmijeniti rezultat.

Najbliže izjedačenju bili su gosti preko Florijana Fumića, ćiji je udarac u 74. prošao pokraj gola.

Kraj utakmice domaći igrači, kao i gledaoci koji su se okupili u popriličnom broju, pomalo atipično za utakmice Crikvenice, sa radošću su popratili ulazak domaćeg kluba u finale kupa NS PGŽ.

CRIKVENICA 1 - KRK 0
Crikvenica Gradski stadion. Gledalaca: 180. Sudac.Marko Linić (Dražice). Pomoćnici: Balen – Bahun (Rijeka).

Strijelac: 1:0 - Kuna (55- 11m).
CRIKVENICA: Srok, Merle, Xeladini, Vukelić, Smojver, Fančišković, Rubčić, Butorac, Imamović (od 90. Pravdica), Kuna, Buršić (od 46. Mazzarolli).
KRK: Berković, Kovačević, Con, Čuturilo, Fi. Fumić, Kurolt, Vidas (od 79. Nenadić), Josipović, Ismaili (od 46. Fl. Fumić), Nemetz, Brdar (od 63, Malinić).
Žuti kartoni: Imamović (Crikvenica, Kovačević, Fi. Fumić, Vidas (Krk).

S. Lončarić

 

Top