Sara i Romina zatvorile vrata
Objavljeno: 06.04.2017.
U zaostaloj utakmici 2. HRL-zapad, koja je za gošće predstavljala jednu od posljednjih prilika za odmak sa opasnog začelja lige, protekla je u dominaciji domaćih igračica.

Ekipa Murvice nakon dosta turbulentnog tjedna u kojemu je bilo podosta vremena za analizu utakmice iz posljednjeg prvenstvenog kola, istrčala je u izuzetno nadahnutom i dojmljivom izdanju. Maksimalno profesionalno, igračice psihološki maksimalno pripremljene i očvrsnute o sa nekim novim saznanjima koje sport svojim akterima može neočekivano priuštiti.

Historia est magistra vitae – vrijedi i u sportu.

Nastup Murvice vrijedan trofeja za fair-play na lokalnoj razini. U subotu je novi dan i nova utakmica u Samoboru.

Gošće i za grupicom navijača i zastavom sa klupskim obilježjima na tribinama, nisu klonuli niti nakon vodstva Murvice 11:3, ali ni kasnije. Edi Lukšić trener gošći već je u 7. pa i minutu kasnije potegnuo za zelenom pločicom koja donosi minutu odmora.

Utrošena su dva time-outa, a domaća vratarka Sara Mandekić počela je donositi glavobolje statističarima zaduženim za zbrajanje uspješnih obrana. Do odmora sjajna golmanica došla je do veličansvenog učinka od 69,1 % - konkretno sakupila je 16 obrana u 32 minute boravka na golu.

Ulaskom u nastavak utakmice Romina Antić, druga vratarka, izazvala je salve pljeska sa neobičnom serijom obrana. U 32. 33. I 38 minuti obranila je tri uzastopna sedmerca gostućih igračica.

Napad Murvice bio je izuzetni raspoložen, o čemu govori podatak da su domaće igračice u prvih 30 minuta imale samo dvije tehničke pogreške. Udarna postava završavala je akcije atraktivnim potezima. Sgiče se dojam da Ivana, Ivona, Marijeta, Petra, Marija, Ana i Antonija mogu igrati i zatvorfenih očiju...

Nakon 40 minuta i problema koji su počeli sa radom semafora i elektronike, koja je u tri navrata (po prvi puta u 14-godišnoj povijesti Gradske sportske dvorane u Crikvenici) zaustavljala utakmicu, u igru su počele ulaziti sve igračice sa klupe.

Početkom nastavka posebnu pažnju privukla je serijom snažnih udaraca i učinkom 5/5 (100 %) Kristina-Kika Grozdek, inače sestra Paola Grozdeka, vanjskog napadača Zameta, koji priliku da dokaže svoj snažni i precizni udarac i dalje ćeka na Trgu riječkih olimpijaca.

Zanimljivo daje trener Prskalo pružio priliku i mladoj Dilji Lekaj, koja je imala 2-3 zanimljive reakcije, pa i realizaciju. U sastavu Murvice zauigrala sz dva para sestara (Dilja i Marijeta Leka, te Matea i Marta Pešut). Ima ih još koje dolaze, ali je u zapisniku samo 16 mjesta...

MURVICA 35 (20) - OMIŠALJ 19 (7)
CRIKVENICA Gradska sportska dvorana. Gledalaca. 85. Suci: Luketić – Tomović (Rijeka).

MURVICA: Antić (0+3), Mandekić (16), D. Lekaj 1, Ljubanović 1, Skorić 5, Juričić 5, Smoljan, Filipović 5, Debelić 2, Lekaj 3 (2), Marta Pešut, Matea Pešut, Grozdek 5 (1), Poslek 1, Tus 2, Butković 5.
OMIŠALJ: Tomee, Cakaj 1, Mahulja 1, Sivić 4 (3), Potočnik 2, Čanić 2, Lukić, M. Dorčić 2, Šunic (3), V. Doričić, Brčić 3, Jelenović 4, Aničić (3).

Sedmerci: Murvica 4 (3), Omišalj 7 (4).
Isključenja: Murvica 2 minute, Omišalj 4 minute.

S. Lončarić

 

Top