Crikvenički rukometaši cijenjeni i u svijetu
Objavljeno: 28.06.2017.
Najnoviji uspješni ljetni prijelazni rok u rukometu tek je počeo, a već je ostvaren i jedan kapitalni transfer.

Paulo Grozdek (23) odlazi u više nego 1200 kilometara udaljeni Kalisz, koji će od jeseni igrati kao novajlija u elitnoj Premier rukometnoj ligi Poljske.

Grozdek je još jedan od dragulja primorskog rukometa, koji će preko Zameta svoj rukometni put nastojati nastaviti uzlaznom putanjom u jednoj od najizazovnijih rukometni liga Europe (i svijeta !). Toliko vrijednoj da i jedan Luka Cindrić iz prvaka Europe, iz prestižne Makedonije odlazi u Poljsku.

Crikvenički rukomet više od 60 godina prisutan je na sportskoj karti Hrvatske, ali i bivše države. Odlazilo se je najprije prema susjedima (Novi Vinodolski, Selce, Senj), pa malo dalje do Rijeke, Karlovca, Zagreba – pa potom i u bijeli svijet.

Krajem šesdesetih godina prošloga stoljeća rukomet su igrali u Njemačkoj i Cvitković (Robi), svestrani Jurinčić (Antonica), Mario Antić, ali uglavnom vezano uz posao. Prvi pravi rukometni profesionalac bio je Veljko Ivančić, ali i on je u Njemačku otišao preko Rijeke.

U novije vrijeme Igor Montanari je prvi krenuo u pečalbu, koju je naprasno zaustavila ozljeda. Vrlo brzo otišao je i Kristijan Bećiri...

Nakon Paula Grozdeka, ovih dana se dovršava i transfer kružnog napadača Jadranka Stojanovića, koji će također svoj dres Zameta zamijeniti novom klubskom pripadnošću. Atraktivni prijelaz o čemu će crikvenica hr dati prvu informaciju.

Imena koja su, ako dodamo i sjajnog Morena Cara, ne tako davno i na daleko pronosila slavno ime crikveničkog rukometa...

S. Lončarić

 

Top