Jedrenje - KUP Rovinja i Prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase
Objavljeno: 18.03.2019.
KUP ROVINJA-Memorijal Aldo Prodan - Rovinj 09.-10.03.2019.

Na regati „ Kup Rovinja-Memorijal Aldo Prodan“ održanoj u Rovinju od 09.03.-10.03.2019 sudjelovalo je 65  natjecatelja u klasi Optimist 17 natjecatekja u klasi laser 4.7 iz Hrvatske i Italije.

Za Jedriličarsko društvo „Val“ nastupili su  Tin Fike, Edo Fike, Nika Udovičić, Rain Car i Barbara Perušić, dok je u klasi laser 4.7 nastupio Luka Gregović  uz pratnju trenera  Roberta Jurinčića.

Prvog dana natjecanja po laganom levantu snage 5-7 čvorova optimisti su odjedrili jednan plov, dok su laseri odjedrili dva plova. U nedjelju lijepi uvjeti za jedrenje jugo snage desetak čvorova napunilo je jedra jedriličarima te su obje klase odjedile tri plova.

Naši jedriličari vratili su se sa tri postolja Luka Gregović u klasi laser 4.7 zauzeo je 1. mjesto u ukupnom poretku, dok su u klasi optimist pehare osvojili Tin kao 3.dječak i Barbara koja je zauzela 2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12g.
Pobjednica regate je talijanska jedriličarka Aurora Ambrož.

Rezultati jedriličara „Vala":

Klasa Laser 4.7
1.  Luka Gregović 

Klasa Optimist 
4. Tin Fike 
6. Edo Fike 
24. Barbara Perušić, 2. mjesto u konkurenciji djevojčica do 12g.
32. Nika Udovičić
45. Rain Car

Prvenstvo Hrvatske za olimpijske klase - Split, 06.03.-10.03.2019.

FANTASTIČAN USPJEH - BRONČANA MEDALJA u juniorskoj konkurenciji U19

Jedriličari „Vala“ u klasama Laser radial i Laser standard nastupili su na PRVENSTVU HRVATSKE ZA OLIMPIJSKE KLASE u Splitu koje se održavalo od 06.03.2019. do 10.03. 2019. u organizaciji Jedriličarskog kluba „Mornar “
Za JD „Val“ su nastupili Ursula Balas, Nika Manestar i Frano Šestan  uz pratnju trenera Svena Katnića.

Treba napomenuti da je Laser radial ženska olimpijska klasa, a laser standard muška olimpijska klasa.

Naši jedriličari bili su ponovno fenomenalni Ursula je zauzela ukupno 7. mjesto, dok je u konkurenciji juniorki U19 osvojila BRONČANU MEDALJU, Nika je zauzela ukupno 12. mjesto, dok je u konkurenciji juniorki bila šesta.Frano je u laser standardu zauzeo 24 mjesto.
Ursuli i Niki bila je ovo prva regata u klasi laser radial, te Franu u klasi laser standard, te je samim tim njihov uspjeh još veći. Bitno je istaknuti da naše Ursula i Nika imaju 16g., a Frano 15g., te vjerujemo da će i u budućnosti dolaziti doma sa osvojenim medaljama sa ovako velikih natjecanja.

U četiri dana natjecanja odjedrili smo osam regata,prvog dana regate jugo je puhalo jačinom preko 35 čvorova te je regatni odbor odlučio da nema jedrenja, u petak se jedrilo po jugu snage 16-18 čvorova, u subotu smo jedrili po maestralu snage 10-13čvorova , dok smo u nedjelju jedrili po jugu snage 10-14 čvorova.

U klubu smo prezadovoljni ovim rezultatima i još jednoj osvojenoj medalji, a uz to dobili smo i odličnog mladog trenera našeg Svena koji je bio vrhunski jedriličar te mu ovim putem želimo dugu i uspješnu trenersku karijeru.

Vremena za odmor nema, već jučer su naši laseri otišli na kriterijsku regatu u Kopar u Sloveniju.

 

Top