Odabrani zdravstveni i socijalni prioriteti Grada Crikvenice
Objavljeno: 25.03.2016.

U Osnovnoj školi Zvonka Cara u Crikvenici održana je Konsenzus konferencija Grad Crikvenica - Zdravi grad, na kojoj su odabrani prioritete za ugradnju u Plan za zdravlje i socijalno blagostanje Crikvenice.

U svojoj uvodnoj riječi zamjenik gradonačelnika Crikvenice Veselko Mutavgjić pozdravio je prisutne i istaknuo važnost današnje konferencije za odabir smjernica djelovanja u zdravstvu i socijali. Mutavgjić je također sudjelovao u radu same konferencije.

Članovi županijskog Tima za zdravlje, koji su vodili konferenciju, prikazali su sliku zdravlja Crikvenice i predstavili rezultate fokus grupa na kojima se temelji konsenzus konferencija. Također se govorilo o široj slici, međunarodnoj mreži zdravih gradova i županija čiji će član postati Crikvenica.

Na konsenzus konferenciji odabrani su sljedeći prioriteti:

- Jačanje kapaciteta za ranu i učinkovitu zaštitu mentalnog zdravlja obitelji, djece i mladih,

- Unapređivanje uvjeta za ostanak mladih,

- Promicanje važnosti zdrave prehrane i rekreacije u zdravom okolišu,

- Unapređivanje skrbi o starima u zajednici.

Sljedeći korak je odabrati voditelje pojedinih prioriteta i oformiti timove koji će definirati kako će se konkretno ostvarivati prioritete.

Projekt zdravih gradova i županija krenuo je 1988. godine kroz Školu narodnog zdravlja "Andrija Štampar" i dio je međunarodne inicijative zdravih gradova svijeta.


Top