Djelatnici Gradske uprave prisustvovali radionici obnove suhozida na Kotoru
Objavljeno: 18.04.2016.

Grad Crikvenica i Muzej Grada Crikvenice povezali su svoje projekte Zdravi grad i Šetnja po Kotoru u jednu zajedničku akciju.

Projekt zdravih gradova i županija krenuo je još 1988. godine kroz Školu narodnog zdravlja »Andrija Štampar« i dio je međunarodne inicijative zdravih gradova svijeta. Crikvenica je daleko prije ove međunarodne inicijative bila "zdravo" odredište. Zahvaljujući odličnim klimatskim prilikama počela je razvijati zdrastveni turizam i turizam općenito, što je uvelike definiralo i Grad kakav danas poznajemo. S druge strane Muzej Grada Crikvenice želi projektom Šetnja po Kotoru pokazati svim građanima našeg Grada, posjetiteljima i turistima kakva se prirodna i kulturna ljepota krije u našoj neposrednoj blizini.

U želji da krenemo od sebe, prošlog petka 15. travnja djelatnici Gradske uprave Grada Crikvenice sudjelovali su na radionici čiji je cilj očuvanje suhozida na Kotoru. Radionici su uz djelatnike Gradske uprave prisustvovati i djelatnici Muzeja Grada Crikvenice, DVD-a Crikvenica te komunalnog poduzeća Eko Murvica. Stručno vodstvo preuzeti se članovi udruge 4 GRADA Dragodida.

Rezultat ove akcije koja je trajala gotovo 5 sati jest ukupno 20 metara kvadratnih obnovljenog suhozida.

Osim obnove suhozida, sudionici su sudjelovali i u čišćenju raslinja i uređenju pristupnih puteva Kotoru.

Ova hvalevrijedna akcija završena je prigodnim druženjem i ručkom na otvorenom kojega su pripremili članovi Udruge umirovljenika Grada Crikvenice Sunce..


Top