27. akcija "PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA" u okviru Festivala sportske rekreacije, nedjelja 15. svibnja 2016.
Objavljeno: 22.04.2016.

Planinarsko društvo STRILEŽ, Crikvenica organizira 27. akciju "PJEŠAČENJEM DO ZDRAVLJA" u okviru Festivala sportske rekreacije u nedjelju 15. svibnja 2016.

OKUPLJANJE: Crikvenica,Trg Stjepana Radića, ispod murvice od 9 sati

Program : od 9.00 sati - piće dobrodošlice, prijava planinara , rekreativaca, izletnika; podjela bonova za ručak

9:30 sati – pozdravne riječi dobrodošlice domaćina A grupa kreće odmah , B grupa 10 minuta kasnije, iza njih C grupa , individualno, po želji
13:30 – 16:00 sati - ručak i druženje u Hostelu Karlovac

 

U Hostelu Karlovac, organizator dodjeljuje sudionicima, prema upisu u knjižice Pohoda:

  • Brončana značka za sudjelovanje na 3 »Pješačenja«
  • Srebrna značka za sudjelovanje na 5 »Pješačenja«
  • Zlatna značka za sudjelovanje na 8 »Pješačenja«
  • Plaketa za sudjelovanje na 20 »Pješačenja«

A i B grupa pješače istim stazama . A grupa se još dodatno penje na vrh Drenin 381 m .

 

Opis: Iz centra Crikvenice , uz Dubračinu pa do starog naselja na Kotoru (170 m) , s kratkim odmorom na šterni. Spust prema Stolniću i dalje do potoka Malenica. Staza se dalje lagano uzdiže kroz šumarke do naselja Zoričići (230 m). Od Zoričića slijedi uspon na Drenin kružnom stazom i kasnije spust do mora po istoj stazi kojom prolazi i B grupa. 

B grupa će se od protupožarne ceste u Zoričićima direktno spustiti starim stazama između gromača do Donje Drage i dalje do Hruste. Spust do mora i šetnja obalom do Hostela Karlovac. Udaljenost: A grupa prelazi 10 km, a B grupa 8 km , a hodat će se laganijim tempom Staze nisu zahtjevne, ali je potreban oprez na kamenitim i stjenovitim djelovima staze. Obavezna je čvrsta obuća i vlastita okrjepa za vrijeme pješačenja.Preporuča se zaštita od sunca i kiše. 

C grupa: individualna šetnja od Crikvenice do Selca Šetnicom zdravlja uz more do Hostela Staze većim dijelom nemaju planinarske markacije Bit će obilježene crvenim trakama i strelicama Početna i završna točka pohoda su različite. Besplatan parking je u Crikvenici osiguran za automobile i autobuse na parkiralištu ispod vijadukta (kod nogometnog igrališta) i iza Hostela Karlovac u Selcu. Po potrebi, organizirat će se prijevoz vozača iz Selaca u Crikvenicu. Pješice je udaljenost 2,3 km.

UPOZORENJE: Svaki sudionik sudjeluje na svoju vlastitu odgovornost, te organizator ne snosi nikakvu odgovornost za učinjenu štetu prema sebi ili trećim licima.

Top