CRIKVENICA CUP
Objavljeno: 20.06.2016.

Ovaj vikend bio je nadasve dinamičan, sportski vikend u Crikvenici, posvećen nogometu i brojnim mladim nogometašima. Gradski nogometni stadion od 17. do 19. lipnja 2016. okupio je na tisuću mladih  talentiranih nogometaša i ljubitelja nogometa. Čak 60 ekipa iz Hrvatske, Bih, Italije i Slovenije sudjelovalo je na ovom Međunarodnome nogometnome turniru "Crikvenica Cup U8-U9-U10-U11" u organizaciji Nogometnoga kluba "Crikvenica". Mladi nogometaši pokazali su kako se ljubav prema sportu i zdravom načinu života njeguje od malih nogu. Turnir je u tri godine postao najveći dječji turnir u PGŽ, a utakmice su odigrane u sjajnom navijačkom ozračju.

Klubovi iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Italije natjecali su se u 4 kategorije: U8, U9, U10 i U11. Gledatelji su imali priliku uživati u odmjeravanju snaga mladih nogometnih virtuoza, članova klubova: Udinese (ITA), Rijeka, Slaven Belupo, Istra 1961, Vinodol, Primorac Šmrika, Opatija, Klana, Prvi gol Rijeka, Croatia Stankovci, Karlovac 1919, Libertas Dubrovnik, Vođinci, Vrbovec, No Limit Virovitica, Promotion Play Zagreb, Mladost Baranja, Maksimir, Buba Mara Prečko Nogometna škola Tor Zagreb, Ilirska Bistrica (SLO), Ivančna Gorica (SLO), Nogometna akademija Ljubljana (SLO), Željezničar (BIH), Bihać (BIH) i Top gol Sarajevo (BIH).

Svečano otvorenje 3. izdanja "Crikvenica Cupa U8-U9-U10-U11"  održalo se u petak, 17. lipnja 2016. g.  u  16 sati na nogometnome stadionu u Crikvenici. Tom prigodom je gradonačelnik Damir Rukavina naglasio da najviše zasluga za uspjeh turnira imaju Boris Prijić i dopredsjednik Mato Gavran. Crikvenica nije dobila samo turnir kojim se ponosi u sportskom i turističkom smislu, već i pomoćno nogometno  igralište 

Program utakmica odvijao se u petak, subotu i nedjelju. U nedjelju su odigrane finalne utakmice, održano je proglašenje pobjednika, podjela medalja za sve sudionike i pehara za pobjednike po kategorijama.

U kategoriji U-8 pobijedio je Karlovac, U-9 osvojio je Tora Zagreb, u kategoriji U-10 trijumfirao je sarajevski Željezničar, dok je Udinese pobjednik u kategoriji U-11.

"Nogomet Event" je organizirao i posebnu nogometnu poslasticu. Naime, sudionike turnira i gledatelje je zabavljala i Nogometna fun zona, koja uključuje elektronički gol i elektronički dribling. Gol mjeri brzinu i preciznost udarca, a dribling brzinu driblanja. Na gol je pucalo točno 970 malih nogometaša. Najjači udarac imao je nogometaš Maksimaira Maks Drakulić koji je čija je jačina udarca bila čak 102 km na sat. Najprecizniji je bio nogometaš ŽELJEZNIČARA Mirza Prguda koji je od maksimalnih 300 bodova pogodio 280.

Bio je to sjajan turnir, lijepo druženje u našem gradu okupanom suncem….. što se više može poželjeti­­?

 


Top