Obilježavanje Svjetskog dana prve pomoći
Objavljeno: 16.09.2016.

Gradsko društvo Crvenog križa Crikvenica je, kao i svake godine, obilježilo Svjetski dan prve pomoći, koji se obilježava svake druge subote u rujnu.

Tema ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći je „Prva pomoć i djeca“.  Međunarodna federacija društava Crvenog križa i Crvenog polumjeseca prepoznaje djecu kao pružatelje prve pomoći jer oni čine značajan dio zajednice koji ima sposobnost uključivanja u spašavanje života svojih vršnjaka i članova obitelji. Uzimajući u obzir sigurnost i zaštitu djece važno ih je kvalitetno educirati i pripremiti kako bi mogli učinkovito reagirati u situacijama koje zahtijevaju pružanje prve pomoći njima samima, drugoj djeci  ili odraslima.

Sukladno temi ovogodišnjeg Svjetskog dana prve pomoći, GDCK Crikvenica je organiziralo 4 radionice na temu prve pomoći i zaštite zdravlja „Prva pomoć, upomoć“  za polaznike Dječjeg vrtića Radost Crikvenica. Radionicama se održale i u svim područnim vrtićima te je njima bilo obuhvaćeno ukupno stotinjak djece.

Radionice su vodile dugogodišnje volonterke DGCK Crikvenica, liječnice Iva Skočilić i Željka Polonijo, te su djecu upoznale o važnosti svladavanja osnova prve pomoći kroz situacije s kojima se najčešće mogu susresti -  curenja krvi iz nosa, udaraca, ogrebotina, te lomova ruku i nogu.

Svim učenicima prvih razreda obje osnovne škole, već tradicionalno, smo na početku školske godine podijelili slikovnice Na putu do škole.


Top