Aktivnosti projekta OTPAD ≠ SMEĆE u sklopu eko tjedna u DV „Radost“
Kategorija:
Novosti

Ovogodišnje obilježavanje eko tjedna, koji se u Dječjem vrtiću „Radost“ u Crikvenici provodi od 22. do 26. travnja, obogaćeno je aktivnostima planiranima kroz projekt Grada Crikvenice  „OTPAD ≠ SMEĆE.” Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, a osnovni cilj je podizanje svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom te promicanje održivih praksi koje doprinose zaštiti našeg okoliša.

U svim objektima vrtića izrađivat će se didaktička društvena igra za igru na otvorenom, velikog formata, kroz koju će djeca predškolske dobi učiti razlikovati pojedine vrste otpada, saznati zašto i kako razvrstavati otpad te stvarati naviku razvrstavanja otpada već od najranije dobi.

U okviru navedene aktivnosti održat će se četiri radionice s djecom u Dječjem vrtiću “Radost” prema sljedećem rasporedu:

 

  • 4. 2024. (utorak) – matični vrtić Crikvenica
  • 4. 2024. (srijeda) – područni vtrić Dramalj
  • 4. 2024. (četvrtak) – područni vrtić Jadranovo
  • 4. 2024. (petak) – područni vrtić Selce

Na radionicama djecu će se upoznati s ciljevima projekta, novom igrom, njenim pravilima i svrhom. Pritom će djeca stjecati osnovna znanja o kreativnom recikliranju. Sadržaj radionica je, naime, izrada rekvizita za igru od otpadnih materijala iz domaćinstva. Od starih plastičnih boca napravit će se čunjevi, a od stare kartonske ambalaže kutija za nerazvrstani otpad.

 

Autorica igre, voditeljica radionica i ostalih aktivnosti vezanih uz izradu edukativne igre je likovna umjetnica i pedagoginja Dubravka Kanjski.

Promocija igre i knjižice s uputama za igru planirana je u sklopu ovogodišnjih Dana Dječjeg vrtića „Radost“.

Svi će mališani imati priliku uživati i nešto novo saznati u veseloj i razigranoj kazališnoj predstavi kazališta Šareni svijet pod nazivom  “Od puteljka pa do vode, ekološko-lude zgode.”

Skip to content