10. “CRIKVENICA CUP 2023.“
Kategorija:
Novosti

Rivijera Crikvenica, kao dinamična rivijera rekreacije i zdravlja, podržava i raduje se svakom sportskom događanju, a pogotovo onom koji naše najmlađe uči da je „u zdravom tijelu zdrav duh“.
                                                                                          
Crikvenica je jedan od ponosnih domaćina desetog po redu Međunarodnog dječjeg nogometnog turnira „Crikvenica Cup“, koji će se održati od 16. do 18. lipnja, a mjesta odigravanja utakmica su Gradski stadion u Crikvenici, stadion NK „Vinodol“ u Novom Vinodolskom, stadion NK „Turbina“ u Triblju, stadion NK „Naprijed“ u Hreljinu, stadion „Hroljevo“ u Krasici, stadion u Omišlju te malonogometno igralište MNK „Jadranovo“.
Prijave su zatvorene te će na turniru ukupno sudjelovati rekordnih 255 timova, oko 3.000 igrača koji, osim iz Lijepe naše, dolaze iz Slovenije, Mađarske, BIH, Srbije, Austrije, Njemačke i Slovačke. Na turniru sudjeluju ekipe u dobi od 8 do 19 godina u pratnji roditelja i trenera, što čini brojku od otprilike 10.000 ostvarenih noćenja u raznim smještajnim objektima. Da crikvenički organizatori godinama odrađuju izvanredan posao, govori i činjenica da je veliki broj klubova povratnika.
U ovih deset godina održavanja turnira u Crikvenici je boravilo preko 15.000 djece natjecatelja, a ako uzmemo u obzir i njihovu pratnju (roditelji, treneri…), možemo reći da su znatno pridonijeli broju turističkih noćenja prije glavne sezone. Mnogi od njih su se vratili u Crikvenicu na godišnji odmor jer su s turnira ponijeli lijepe uspomene. Veseli nas činjenica da veliki broj natjecatelja upravo s naših najznačajnijih emitivnih tržišta ostvaruje zavidan broj noćenja prije, tijekom i nakon turnira.

Organizator „Crikvenica Cupa“ je Udruga „Crikvenica Cup“, a pokrovitelji su Primorsko-goranska županija, Grad Crikvenica, TZ Kvarnera, TZG Crikvenice, Grad Novi Vinodolski, TZG Novi Vinodolski, Općina Vinodolska općina, „Jadran“ d.d. Crikvenica, „Eko-Murvica“ d.o.o.

Skip to content