100 tisuća kuna za završnu fazu uređenja plaže Grabrova
Kategorija:
Novosti

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture je gradovima, općinama i lučkim upravama s područja Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije dodijelilo ugovore za ukupno 37 projekata vrijednih 47 milijuna kuna.

Ugovore o sufinanciranju je ministar mora, prometa i infrastrukture svim dobitnicima sredstava uručio u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci. Kroz ugovore će se sufinancirati izgradnja i sanacija luka, modernizacija i izgradnja ribarske infrastrukture te rekonstrukcija pomorskog dobra.

Grad Crikvenica je kroz ovo sufinanciranje za drugu fazu projekta „Uređenja plaže Jadranovo centar (Grabrova) dobio 100 tisuća kuna.

Radi se o značajnoj investiciji Grada koja se zbog svoje obuhvatnosti provodi kroz dvije faze. Prva faza projekta je gotova te se uskoro očekuje završetak i druge faze ovog projekta. Važnost projekta prepoznalo je i Ministarstvo turizma koje je također financijski potpomoglo ovaj projekt.

Uređenjem plaže, destinacija postaje atraktivnija te se u skladu s time formira i ponuda na plaži koja ujedno poboljšava i cjelokupnu turističku ponudu. Završetkom ovog značajnog projekta povećat će se kvaliteta boravka turista u destinaciji, no jednako tako i kvaliteta življenja za lokalno stanovništvo – kazao je gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina.

Skip to content