12. “Mjesec plave ribe” se nastavlja!

„CRIKVENICA FOOD & WINE WALK“ – šetnja koja iz naslonjača diže i najpasivnije ljude
i „THE CHEF GANG“ u „Terraca“ Bar & Restaurant

U petak, 20. rujna, otvoren je 12. po redu „Mjesec plave ribe“. Nakon trodnevnog slavlja, bogatog programa ispunjenog gastro delicijama chefova (Stiven Vunić, Dražen Mihajlović, Nikola Udovičić), raznovrsnom eno ponudom, glazbenim i dječjim programom, slijedi nam nešto posve novo. Ako ste spremni za hedonističku avanturu, onda je „Crikvenica Food & Wine Walk“ pravi događaj za vas!
28. rujna se zaputite na jedinstveno gastro – eno – outdoor putovanje predivnom rutom od Jadranova do Selca (12 km) koja uključuje najfotografiraniju morsku ljuljačku na Kvarneru, Kućicu od ribari, Stazu valova, arheološki lokalitet Lokvišće, Šetnicu zdravlja, borovu šumu, udisanje mirisa aromatičnog bilja, pogled na tunere, podsjetnike na crikveničku ribarsku prošlost…
Na okrijepnim postajama vaši će domaćini biti odlični ugostitelji s Rivijere Crikvenica – „Feral“  u Jadranovu,  „Terraca“ i „Domino“ u Dramlju, „Burin“ u Crikvenici te „Marina“, „Ulika“ i hotelsko poduzeće „Jadran“ d.d. u Selcu, a imat ćete priliku uživati u tortilji od marinirane jadranske tune, šurlicama u mediteranskom umaku sa slanim inćunima, gratiniranoj skuši, rupicama na brusketi s ružmarinom i mnogim drugim delicijama, uključujući i desert.

Osim u izvrsnim specijalitetima od plave ribe, uživat ćete i u upoznavanju najboljega što lokalni vinogradi i vinogradi hrvatskih vinskih regija nude.
Iz Udruženja „Kvarner Wines“ predstavit će se OPG „Ružić“, Vinarija „Kapić“, „Plovanić“ vina, Vinska kuća „Pavlomir“, Vinarija „Gospoja“, PZ „Vrbnik“, „Katunar Estate Winery“, Kuća vina „Ivan Katunar“, Vinarija „Šipun“, Vinarija „Nada“ te PZ „Dolčina“. Vina iz drugih vinskih regija Hrvatske predstavit će vinarije „Zlatno brdo“, „Griffin“, „Kocijan“, „Florijanović“, „Tomaz“ te „Skaramuča“. Posebno će se predstaviti vinski domaćini „Grand Village Estate Winery“ iz Selca te Udruga vinara, vinogradara i maslinara iz Crikvenice „Sveta Lucija“ vinima malih crikveničko – vinodolskih vinara hobista.

Da bi ovaj recept za izvanredan provod bio savršen, dodajemo dobru glazbu na svakoj postaji, ali i nekoliko iznenađenja! Selce, šarmantno mjesto Rivijere, bit će domaćin završnog druženja, točnije selački trg.
Na samom kraju rujna ovo će biti događaj za pamćenje – i ponavljanje!
Svi vinoljupci, gurmani i ljubitelji inspirativne šetnje – Rivijera Crikvenica vas čeka. Upišite se u povijest kao sudionik prvoga „Crikvenica Food & Wine Walk“ događaja!

Termini polaska grupa s trga u Jadranovu:
10:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 9:30)
10:30 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 10:00)
11:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 10:30)
11:30 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 11:00)
12:00 (prijava na početnoj točki i preuzimanje startnih paketa u 11:30)

Kotizacija iznosi 65,00 eura po osobi.
U cijenu kotizacije uključeno: startni paket, na svakoj postaji 2 kušanja vina i specijaliteti od plave ribe, parking na startu (Jadranovo), povratak autobusom s cilja (Selce) do Jadranova.

Prijava i kupnja ulaznica (kotizacije) može se izvršiti na DVA načina:

  1. prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr, prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu
  2. kupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr (čime je prijava automatski zabilježena)

Napomena:
Samo punoljetne osobe mogu sudjelovati u „Crikvenica Food & Wine Walk“.
U slučaju lošeg vremena, manifestacija će se odgoditi te u tom slučaju već kupljena ulaznica za event (kotizacija) vrijedi za naknadni termin održavanja manifestacije, o čemu će sudionici  biti obaviješteni. Organizator zadržava pravo na izmjenu suradnika i partnera uključenih u gastronomsku i vinsku ponudu na manifestaciji. Organizator će tijekom trajanja manifestacije snimati vizualno i zvučno te fotografirati cijeli event. Dio tog materijala bit će korišten za buduće promidžbene svrhe. Kupnjom kotizacije sudionici se slažu da se snimljeni materijali mogu koristiti u svrhu promidžbe manifestacije bez obveze plaćanja bilo kakve naknade.


U nedjelju, 29. rujna, svi putovi vode u Dramalj, točnije u „Terraca“ Bar & Restaurant, gdje će se chefovi Mario Mandarić i Dino Matejčić pobrinuti za vaše okusne pupoljke! Spremat će delicije od plave ribe, a glazbeni sastav „Splash“ će biti izvanredna glazbena kulisa.
Na vama je samo da dođete i probudite gurmana u sebi.

Za dodatne informacije pratite nas na web stranici i društvenim mrežama:
www.rivieracrikvenica.com    /  FB    @rivieracrikvenica  /  IG   crikvenica_croatia

Organizator: TZG Crikvenice
Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Jarun ideja“ d.o.o., „Clotilda“ d.o.o., „Feral“ obrt za ugostiteljstvo, restoran „Burin“, Udruženje vinara „Vina Kvarnera“, Udruga vinara, vinogradara i maslinara „Sveta Lucija“, „Grand Village Estate Winery“, „Fest“ d.o.o., „Eko – Murvica“ d.o.o., konoba „Karoca“, konoba „Trabakul“, konoba „Ulika“, restoran „Domino“, restorani hotela: „Crikvenica“, „Esplanade“, „Miramare, „Aminess Younique Narrivi“, „Marina“
Pokrovitelji / Partneri: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, TZ Kvarnera i Kvarner – europska regija gastronomije 2026.

PROGRAM 12. “MJESECA PLAVE RIBE”

Preuzmi objavu

Skip to content