12. “Mjesec plave ribe” u Crikvenici
Kategorija:
Novosti

Mjesec „plavuša“ samo što nije počeo

Slijedi nam mjesec dana posvećenih vladarici tradicionalne gastronomije na Rivijeri Crikvenica. Mjesec je to kada se riba ne priprema u kućnoj radinosti, već se odlazi kušati specijalitete od plave ribe na našu rivijeru.
Ovaj gastro doživljaj ne znači samo kušanje slasnih i zdravih ribljih specijaliteta, već i druge zanimljive aktivnosti u trajanju od 20. rujna do 20. listopada.
„Mjesec plave ribe“, manifestacija naslonjena na ribarsku tradiciju ovoga kraja, zaslužuje tri dana otvaranja, od 20. do 22. rujna.
Sva tri dana posjetitelji će imati priliku od 18:00 sati uživati u posebnoj ponudi jela od plave ribe, vinskim kantunima te ukusnim koktelima. Voditelji koji će nas voditi kroz ovaj zanimljivi sadržaj od petka do nedjelje bit će Domagoj Jakopović – Ribafish i Gracian Čop. Mislili smo i na naše najmlađe za koje je spreman program u obliku predstave, radionica, animacija, crikveničkoga memoryja

Također, svaki od ta tri dana ima svoju posebnost.
U petak, 20. rujna, od 18:00 sati u centru Crikvenice predviđeno je otvaranje „Mjeseca plave ribe“ uz cooking show chefa Stivena Vunića. U večernjim satima slijedi zabavno – glazbeni program uz Klapu „Cambi“.

Subota, 21. rujna, donosi nam pravu morsku atrakciju – dolazak ribarskog broda u crikveničku luku sa zvijezdom cooking showa, velikom tunom, koju će japanski sushi majstor obraditi, a  chef  Dražen Mihajlović („Jadran Hotels & Camps“) će pripremiti ukusne gastro delicije od nje. Tedi Spalato će svojim glazbenim nastupom uljepšati ovu subotnju večer.

Nedjelja, 22. rujna, rezervirana je za cooking show chefa Nikole Udovičića (Restoran „Burin“), a rasplesat će nas glazbeni sastav „Vigor“.

U sklopu ovoga „najplavijeg“ mjeseca odabrani ugostiteljski objekti na području rivijere nude ukusna, maštovita i raznovrsna jela od plave ribe, a oni su: „Karoca“, Trabakul“, „Burin“, restorani hotela „Crikvenica“, „Esplanade“, „Aminess Younique Narrivi“ i „Miramare“ u Crikvenici, u Dramlju „Domino“, a u Selcu „Ulika“ i restoran Hotela „Marina“. Ukusna jela u ponudi pogledajte na Meniji.


Premijerno izdanje „Crikvenica Food & Wine Walk“, koje se održava 28. rujna, omogućit će vam jedinstveni doživljaj duž 12 km hedonističke rute od Jadranova do Selca, a osim sadržaja predviđenoga programom, očekuju vas i iznenađenja.
Prijava i kupnja ulaznica (kotizacije od 65,00 eura) za ovaj eno – gastro – outdoor događaj može se izvršiti na DVA načina:

  1. prijaviti se možete putem e-maila prijava@tzg-crikvenice.hr, prilikom prijave napišete željeni termin polaska, nakon čega ćete e-mailom primiti podatke za uplatu
  2. kupiti ulaznicu putem sustava eventim.hr (čime je prijava automatski zabilježena)

Više informacija o eventu na: https://www.rivieracrikvenica.com/crikvenica-selce-dramalj-jadranovo/crikvenica-food-wine-walk

29. rujna od 14 sati u Bar & Restaurant „Terraca“ u Dramlju gurmane u vama zadovoljit će chefovi Mario Mandarić i Dino Matejčić poslasticama od plave ribe, a sve uz glazbenu kulisu sastava „Splash“.

Spoj plave ribe i dobre kapljice vina jedna je od najpoželjnijih kombinacija, stoga posjetitelje Rivijere Crikvenica očekuju dva termina ekskluzivnih večera u dva crikvenička restorana.
4. listopada u restoranu Hotela „Esplanade“ uživajte na uparivanju ribljih specijaliteta s vinima pod vodstvom sommelierke Lucije Matijević.
Restoran „Burin“ će biti drugi domaćin ove eno-gastro „ljubavne priče“ 11. listopada, zajedno sa sommelierkom Ines Matić Matešković. Obje večere počinju u 19 sati, a podatke za rezervaciju ćete pronaći u detaljnom programu 12. „Mjeseca plave ribe“.

Ne propustite otvaranje 12. „Mjeseca plave ribe“, kao ni ostale sadržaje tijekom plavog mjeseca na Rivijeri Crikvenica!
Obavezno „zaronite“ u more informacija na našoj web stranici 12-mjesec-plave-ribe te društvenim mrežama IG  crikvenica_croatia i FB @rivieracrikvenica.

Napomena: Od 20. do 22. rujna za sav promet se zatvara dionica od Ulice Ivana Skomerže (ispred pošte) u pravcu Strossmayerovog šetališta u trajanju 18:00 – 22:00 sata zbog održavanja programa u sklopu „Mjeseca plave ribe“ na Trgu Stjepana Radića.

Organizator: TZG Crikvenice
Suorganizatori: „Jadran“ d.d., „Jarun ideja“ d.o.o., „Clotilda“ d.o.o., „Feral“ obrt za ugostiteljstvo, restoran „Burin“, Udruženje vinara „Vina Kvarnera“, Udruga vinara, vinogradara i maslinara „Sveta Lucija“, „Grand Village Estate Winery“, „Fest“ d.o.o., „Eko – Murvica“ d.o.o., konoba „Karoca“, konoba „Trabakul“, konoba „Ulika“, restoran „Domino“, restorani hotela: „Crikvenica“, „Esplanade“, „Miramare, „Aminess Younique Narrivi“, „Marina“
Pokrovitelji / Partneri: Grad Crikvenica, ŽLU Crikvenica, TZ Kvarnera i Kvarner – europska regija gastronomije 2026.

Kontakt osoba:
Marijana Biondić, direktorica TZG Crikvenice
e-mail: marijana.biondic@tzg-crikvenice.hr
mobitel: 099 315 9551

 

PROGRAM 12. “MJESECA PLAVE RIBE”

PREUZMI OBJAVU

 

USKORO NAS OČEKUJE:

 

Skip to content