Učinimo dobra djela
Kategorija:
Novosti

Svaki dan bit će vrjedniji ako u njemu učinimo neko dobro djelo. Upravo je to nit vodilja i prošlotjednoga Svjetskoga dana činjenja dobrih djela, 16. travnja.

U sklopu organizacije Good Deeds Day djeluje i Udruga Djeca za bolji svijet koja nas podsjeća na plemenitost u dijeljenju suživota sa svim bićima.

Leo Petrov, predsjednik Udruge Djeca za bolji svijet, u obraćanju je predstavio njihovo djelovanje: – Udruga Djeca za bolji svijet bavi se kreativnim i edukativnim razvojem djece, temeljenim na humanim vrijednostima gdje djecu od malih nogu pokušavamo učiti volontiranju, odnosno činjenju dobrih djela. Istovremeno kao udruga dio smo Svjetske organizacije Good Deeds Day koja na razini cijelog svijeta (108) zemalja 16. 4. 2023. organizira Svjetski dan činjenja dobrih djela. Prošle godine u navedi događaj uspješno smo uključili 40-tak gradova u Hrvatskoj.

Uz potporu Grada Crikvenice Tjedan dobrih djela obilježilo je i zalaganje srednjoškolaca Srednje škole dr. Antuna Barca, članova Volonterskoga kluba. Članovi Volonterskoga kluba, učenici Hana Baričević, Nina Vorkapić , Ennrino Škiljan i Marta Haistor Ramić te knjižničarka Helena Mance doprinijeli su plemenitome činu prodajom glicerinskih sapuna koje su izradili učenici. Cilj je bio pomoći radu skloništa za pse u Crikvenici. Prodaju je podržao i bloger Domagoj Jakopović te ravnateljica Ana Tomić Njegovan.

U povodu Svjetskoga dana činjenja dobrih djela Društvo Naša djeca Grada Crikvenice i Udruga Sretne šapice uz potporu Grada Crikvenice organizirali su Humanitarnu akciju Sretni mjau. Humanitarna akcija održala se 16. travnja 2023. na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici gdje su se prikupljale donacije za mace iz crikveničkoga skloništa. Svim posjetiteljima  dijeljeni su edukativni materijali, a donatori su na poklon dobili magnetiće u obliku mačkica i šapica koje su izradili. Veliki interes pobudila je mogućnost sudjelovanja u tomboli. Ovom akcijom prikupljeno je 255 eura koji će biti donirani macama iz Udruge Sretne šapice u svrhu nabavke hrane, lijekova i opreme. S obzirom na to da je ova akcija pobudila veliki interes, aktivisti su je odlučili ponoviti 22. travnja 2023. u Ulici braće Brozičević (ispred Konzuma) s početkom u 10 sati.

Pozivamo sve da nam se pridruže u činjenju dobrih djela!

Izvor fotografija: Društvo Naša djeca Grada Crikvenice, Srednja škola dr. Antuna Barca Crikvenica

Skip to content