56. “Ribarski tjedan“ u Crikvenici
Kategorija:
Novosti

Za nekoliko dana nam slijedi kruna ovogodišnjeg „Crikvenica Summer Showtimea“ – 56. „Ribarski tjedan“, koji je dio projekta „Kvarner Maritime Heritage“.

To je jedna od najstarijih manifestacija u Crikvenici, a ove će se godine održavati od 27. kolovoza do 3. rujna. Tjedan je to u kojem se spaja ljubav prema tradiciji, moru i zabavi. Crikvenica je poznata po bogatoj ribarskoj prošlosti te brojnim svjetski priznatim ribarima i izumiteljima ribarskih alata, a „Ribarski tjedan“ je jedan od podsjetnika na ribarstvo, jednu od osnovnih djelatnosti nekadašnjih Crikveničana.

Očekuje vas bogata gastro i eno ponuda prilagođena svačijem nepcu te tradicijska i kulturno-zabavna događanja za sve uzraste. Osim na kopnu, očekuju vas i raznovrsne aktivnosti na moru.

Prvi dan „Ribarskoga tjedna“, 27. kolovoza, počinje jednom od novosti ove manifestacije. Riječ je o big-game fishingu ili sportskom ribolovu, koji će se održavati svaki dan u jutarnjem terminu po promotivnim cijenama. Svi zainteresirani se mogu prijaviti i pronaći više informacija na stranici https://hr.tunafishing-mauro.com/. Ne propustite jedinstveni doživljaj na moru uz bok organizatora i svjetskog prvaka sportskog ribolova – Maura Lukšića!

U jutarnjim satima smo za naše najmlađe pripremili edukativnu radionicu „Ča je to ribarija?“. U popodnevnim satima možete uživati u razgledavanju interpretacijskog plovidbenog centra, lošinjskog jedrenjaka „Nerezinca“. Jedrenjak je obnovljen po uzoru na lošinjske logere s kraja 19. stoljeća, a od 2010. godine je na listi zaštićenih kulturnih dobara Ministarstva kulture RH. U večernjim satima slijedi nam Noć vaterpola, Gastro večer i vinski sajam, dječja likovna radionica te prodajna izložba suvenira i rukotvorina. Svečano otvorenje 56. Ribarskog tjedna zakazano je u 20:00 sati, a nakon službenog dijela slijedi plovidba karavane turističkih brodova crikveničkim akvatorijem, predvođena lošinjskim logerom. Vožnja turističkim brodovima je besplatna za sve zainteresirane. Rasplesat će nas glazbeni nastupi Alena Nižetića i glazbenog sastava „Baruffa“ na Trgu Stjepana Radića. Centrom Crikvenice će se premijerno razvući najveća hrvatska navijačka zastava, duga čak 200 metara, koja će u studenom krenuti i u daleki Katar na Svjetsko nogometno prvenstvo.

Crikveničani i njihovi gosti će i ove godine tjedan dana uživati u sjajnim glazbenim nastupima (Alen Nižetić, Vanna, glazbeni sastav „Baruffa“, klapa „Tramuntana“, klapa „Vinčace“, glazbeni sastav „Trio Crikvenica“, Joso Butorac, glazbeni sastav „Grooversi“), dječjim likovnim i edukativnim radionicama, a na bogatu tradiciju će nas podsjetiti prodajne izložbe, izložbe u muzeju i Kućici od ribari, jedrenje i veslanje na drvenim barkama, Festival čakavske besede ČAfest… Ovogodišnja novost „Ribarskoga tjedna“ je gastro ponuda („Fish street food zona“ i „Primorska riblja kuhinja by ‘Jadran’“) u kućicama na dvije lokacije u centru grada te vinski sajam „Vina našeg kraja“, budući da se konzumacija ribe savršeno nadopunjuje s kapljicom vina. A ukoliko želite naučiti nešto više o vinima i dobro se zabaviti, dobrodošli ste na vinske radionice na koje se možete prijaviti osobno u Turističko – informativnom centru u Crikvenici ili mailom na adresu prijava@tzg-crikvenice.hr. Svaki dan tijekom „Ribarskoga tjedna“ centrom grada zaplivat će ribice. Među običnima, pronađite zlatnu ribicu, donesite ju u Info centar Crikvenica i osvojite nagradu.

Također, ne zaboravite se fotografirati na našim foto pointovima kako biste kući ponijeli lijepu uspomenu i provozati se na našem panoramskom kotaču po promotivnim cijenama tijekom slavljeničkog tjedna. Sva ljepota i raznolikost Crikvenice zrcali se u „Ribarskome tjednu“, na vama je samo da izaberete što prije vidjeti i doživjeti.

Pridružite nam se u subotu, 27. kolovoza, na tradicionalnome 56. „Ribarskom tjednu“ u Crikvenici! Kušajte ukusna riblja jela, plešite, pjevajte i zabavite se uz bogati program.

Skip to content