Adventska plesna i vinska škola u Crikvenici
Kategorija:
Novosti

Približava se najljepše i najsvečanije doba godine, doba Adventa. Ove će godine Crikvenica zasjati u pravom božićnom ruhu i od 27. studenog svakom posjetitelju pružiti poseban doživljaj i ispričati svoju adventsku priču.

Ovogodišnji Advent u Crikvenici bit će bogat glazbenim nastupima, kreativnim radionicama, dječjim programom, ukusnim jelima i pićima, ali i mnoštvom detalja koje smo jednim dijelom otkrili kroz naš adventski program.

Mnogo je i novosti na Adventu u Crikvenici pa će tako ove godine biti organizirane i dvije adventske škole – Adventska vinska škola i Adventska plesna škola by Elio Bašan.

Po prvi puta na Adventu u Crikvenici bit će organizirana plesna škola koju će voditi gospodin Elio Bašan, vjerojatno svima jako dobro poznat s malih ekrana i emisija „Ples sa zvijezdama“, ali i kroz svoju plesnu školu Dansel International na relaciji Pula, Istra, Rijeka koju veoma uspješno vodi. Plesni pedagog, trener i učitelj sportskog i društvenih plesova te međunarodni plesni sudac polaznike Plesne škole podučavati će sve klasične odnosno standardne plesove te latinoameričke plesove (salsu, bachatu).

Plesna škola počinje u srijedu, 1. prosinca te će se održati kroz pet srijeda u prosincu, točnije – 1., 8., 15., 22. i 29. prosinca kada će polaznicima biti dodijeljene i diplome. Mjesto održavanja je hotel International na Trg Stjepana Radića u Crikvenici (na 1. katu hotela), a vrijeme održavanja je 19:00 sati.

Cijena za cijelo vrijeme trajanja plesne škole je 200,00 kuna, broj mjesta je ograničen a prijave se zaprimaju do 25. studenog (ili do popunjavanja mjesta) na mail tena.pericic@crikvenica.hr

Osim vrhunskog plesnog učitelja, na Adventu će se moći ponešto čuti i o vinima Kvarnera, od najboljih u tom području.

Vinska radionica se već 2019. godine pokazala kao veoma dobar potez pa je tako ove godine ta priča proširena. Adventska vinska škola održavat će se kroz četiri ponedjeljka, a počinje već nakon samog otvorenja Adventa, u ponedjeljak 29. studenog i to prema slijedećem rasporedu:

  • 29.11.2021. Pjenušavi ponedjeljak
  • 6.12.2021. Bijela vina Kvarnera
  • 13.12.2021. Ružičasti i slatki Kvarner
  • 20.12.2021. Crna vina Kvarnera
  • 21.12.2021. Studijski posjet vinariji Pavlomir, kušanje i podjela diploma

Sve radionice će se održati u 18:00 sati u hotelu Esplanada u Crikvenici, a cilj im je podizanje svijesti o važnosti kulture stola, osnovama sommelierstva, o kušanju i sljubljivanju vina i ostalim proizvodima s hranom. No, unutar samih vinskih radionica bit će riječi i o pivama i njihovoj proizvodnji te destilatima. Kroz cijelo vrijeme radionice bit će posluženi i slani zalogaji.

Cijena za cijelo vrijeme trajanja Adventske vinske škole je 200,00 kuna. Broj mjesta na radionici je ograničen, a prijave se zaprimaju do 25. studenog (ili do popunjavanja mjesta) na mail tena.pericic@crikvenica.hr

COVID potvrde nisu potrebne, osim ukoliko se prije početka ili za vrijeme samog trajanja škola, promjene epidemiološke mjere. U tom slučaju, organizator mora postupati u skladu s epidemiološkim mjerama i zatražiti od polaznika potvrde.

Organizatori su Grad Crikvenica, Jadran d.d. i Zadruga vinara Proizvođačka organizacija Vina Kvarnera.

Skip to content