Besplatne radionice medijskog, filmskog, informatičkog i informacijskog opismenjavanja starijih od 54 
Kategorija:
Novosti

Pridružite nam se na zabavnim radionicama on-line i u zagrebačkoj knjižnici Augusta Cesarca tijekom ožujka. Bacači sjenki i zagrebačka Knjižnica Augusta Cesarca pozivaju vas na poseban proljetni FILMSKI LABIRINT – ciklus besplatnih zabavno-filmskih edukacija, koje će se održavati on-line i hibridno u knjižnici Augusta Cesarca u Zagrebu.

Na radionici Filmskog Labirinta pozabavit ćemo se filmskim zanimljivostima, redateljskim odlukama i postupcima, otkriti poveznice s drugim filmovima i/ili umjetničkim djelima te saznati kako se “priča” film uz iskusne mentore/voditelje radionica.

Kroz fokus na odnos zbilje i fikcije u filmu istraživat ćemo filmske rodove i kako se oni međusobno razlikuju. Ujedno ćemo se pozabaviti filmskim zanimljivostima, osvijestiti kako odabrati filmski rod za određeni scenarij, otkriti poveznice s drugim filmovima ili umjetničkim djelima te istražiti kako tema oblikuje film. Doznat ćemo što je zapravo metafilm, što je lažni dokumentarac i kako se oni razlikuju od onog pravog.

Gdje i kada:

Filmovi će se gledati srijedom, 15. ožujka, 22. ožujka i 29. ožujka od 17:30 sati u zagrebačkoj Knjižnici Augusta Cesarca ili on-line bilo kada.

Radionice će se održati on-line i u Knjižnici Augusta Cesarca u petak, 17. ožujka, četvrtak, 23. ožujka, i petak, 31. ožujka, od 17:30 do 19:30 sati.

Pridružite nam se na interaktivnim raspravama, gledanju filmova i još mnogo toga: poboljšajte vještine kritičkog mišljenja te filmske i medijske pismenosti, uključite se u poticajne rasprave i širite svoje kulturno razumijevanje. Osigurano osvježenje na radionicama!

Za ovaj i posljednji ciklus možete se prijaviti klikom na poveznicu ili putem e-pošte hana.bacacisjenki@gmail.com. Tijekom radnog vremena dostupni smo i na mobitel 099 362 4245 (Hana).

Kako to izgleda iz perspektive naših polaznika?

– Cijeli projekt pridonosi širenju filmske kulture, a ujedno je i zabavan. U labirintu se cijelo vrijeme nešto mora otkrivati pri čemu učite nove stvari. Moram priznati kako film sada gledam sasvim drugim očima – Vesna, 68 godina

– Projekt je sjajno kreiran, duhovit je i zabavan, a zahtjeva i malo razmišljanja. Super su mi kvizovi koje, kada ih riješimo, za nagradu dobijemo pristup filmu. Također uživam u diskusijama koje se povedu i znaju se jako zahuktati. Zbilja se dobro zabavljamo. I to sve besplatno. Hvala na ovakvom projektu – Silva, 63 godine

Skip to content