Biciklistička utrka CRO RACE u petak u Crikvenici
Kategorija:
Novosti

Grad maratona je cilj 4. etape popularne međunarodne utrke

Sada već gotovo tradicionalno, ovoga se tjedna opet oblikuje jedna posebna sportska slagalica.

Počinje 28. rujna, traje do 3. listopada, a zove se CRO Race. Radi se o šestom izdanju ove međunarodne biciklističke utrke na kojoj će nastupiti dvadeset timova iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Dvjestotinjak ponajboljih biciklista svijeta vozit će hrvatskim cestama te će i ove godine utrka biti jedan od najznačajniih sportskih događaja u našoj zemlji.
Da je riječ o doista globalnom projektu govori činjenica da će utrku prenositi televizijske kuće u gotovo 180 zemalja svijeta na svih šest kontinenata, što dokazuje da je ovo iznimna promocija Hrvatske i njenih turističkih potencijala.

To su razlozi zašto će i ove godine Crikvenica, poznati grad maratona u kojemu sportski duh nikad ne spava, ugostiti ovu sjajnu utrku, koja u našu zemlju dovodi najbolje bicikliste i timove iz cijeloga svijeta. Crikvenica, koja posljednjih nekoliko godina intenzivno razvija cikloturizam, bit će ponosni domaćin cilja 4. etape popularne utrke, koja u petak, 1. listopada u 12:05 sati kreće sa Zelenog trga u Zadru i duga je ukupno 197 km. Biciklisti imaju dva prolaska kroz Crikvenicu, prvi se očekuje između 16:28 i 16:53, što naravno ovisi o njihovoj prosječnoj brzini. Nakon toga voze kroz Dramalj te će se Jadranskom magistralom ponovo preko istočnog dijela Crikvenice spustiti u centar između 16:42 i 17:09 sati, kada se očekuje njihov konačni dolazak u ciljnu ravninu na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici.

Naravno, u centru grada će biti zanimljivo i prije, jer se prije samog dolaska vrhunskih biciklista organizira i zabavni program od 12:30 do 15:30 sati: napeti prijenos biciklističke utrke uživo te posebno veselje za najmlađe – virtualne utrke za djecu KIDS CRO Race, koji će se održavati na pozornici, gdje će biti postavljeni virtualni trenažeri. Natjecat će se djevojčice i dječaci, svaki grad (Osijek, Varaždin, Otočac, Makarska, Crikvenica, Opatija i Zagreb) će imati svoga pobjednika etape, a u Zagrebu će se proglasiti sveukupno najbolji mladi natjecatelj. Mladi natjecatelji imati će na ekranu svoga avatara koji vozi po svim vremenskim i cestovnim uvjetima, baš kao i profesionalni biciklisti pa će doživjeti nevjerojatno i realno iskustvo te osjetiti adrenalin biciklističke utrke. S radošću pozivamo i s nestrpljenjem očekujemo sve naše male natjecatelje s područja Crikvenice i okolice, koji će, vjerujemo, ostvariti sjajne rezultate i dobro se zabaviti. Cilj je virtualne utrke za mlade potaknuti što više djece na rekreaciju i sport, a pritom stvoriti svijest o pozitivnim učincima na zdravlje koje kretanje biciklom donosi društvu i pojedincima.

– Iznimno smo ponosni i radosni što ćemo još jednom biti domaćini ove vrijedne međunarodne sportske priče. Zahvaljujući povoljnom položaju, prirodnoj raznolikosti, zdravoj i blagoj klimi koja većinu godine pruža brojne mogućnosti za aktivnosti na otvorenom te pratećoj infrastrukturi, Rivijera Crikvenica je već desetljećima omiljeno odredište svih generacija sportaša i rekreativaca. Vjerujem da će se svi sudionici biciklističke utrke osjećati ugodno i dobrodošlo na našoj rivijeri sporta i zdravlja te da će se rado vratiti s obitelji i prijateljima. Dragi biciklisti, želim vam puno uspjeha i nezaboravnih doživljaja, dobro nam došli! – poručuje Damir Rukavina, gradonačelnik Grada Crikvenice.

Važno je napomenuti da će na cijelome crikveničkome području 1. listopada biti posebna prometna regulacija, koja uključuje zatvaranje dionice D8 Jadranske magistrale kako se budu približavali biciklisti iz Zadra i to u Selcu, Crikvenici i Dramlju od 15:00 do 17:30 sati te zatvaranje prometa na relaciji (Crikvenica) D8 – Zidarska ulica – Kotorska ulica – Vinodolska ulica – Frankopanska ulica – Ulica Ivana Skomerže – Trg Stjepana Radića – Strossmayerovo šetalište – Gajevo šetalište – (Dramalj) Prilaz obali – 5090 Dramalj – D8, i to od 15:00 do 17:30 sati. Promet će biti moguć samo djelomično lokalno ispod magistrale u Jadranovu i Selcu. Također će u vremenu od 8 do 18 sati biti onemogućen parking vozila na Strossmayerovom šetalištu te parking uz Ulicu Ivana Skomerže u Crikvenici.

Pozvani su svi ljubitelji sporta, a posebno biciklizma, rekreacije i aktivnosti – pridružite nam se ovoga petka na navijačkom dočeku u centru Crikvenice! Podržite vrhunske bicikliste, uživajte u nezaboravnim prizorima i pokažite Crikvenicu, koja je poznati grad maratona, u najboljem svjetlu!

I ne zaboravite, na Rivijeri Crikvenica upravo je u tijeku program Experience Crikvenica (Gastro-Outdoor-Wellness). Projekt je to koji obuhvaća aktivnosti i rekreaciju na otvorenom, opuštajuće wellness programe u hotelima i zdravstvenim institucijama te posebne gastronomske ponude u odabranim ugostiteljskim objektima na Rivijeri Crikvenica. Jela možete do 31. listopada kušati po promotivnim cijenama od 120 kuna za meni od 3 ili 240 kuna za meni od 5 slijedova u ugostiteljskim objektima koji su uključeni u gastro jesen u Crikvenici: Hotel „Esplanade“, Hotel „Crikvenica“, „Karoca“ i „Burin“ u Crikvenici te „Ulika“ u Selcu. Više informacija na www.rivieracrikvenica.com.

Detaljnije se informacije o utrci Cro Race mogu pronaći na internetskoj stranici http://www.crorace.com, a novosti vezane uz 4. etapu utrke u Crikvenici na web stranici www.rivieracrikvenica.com i na Facebook stranici Crikvenica – Croatia.

Organizator utrke: Top Sport Events d.o.o.
Partneri organizacije cilja 4. etape: TZG Crikvenice, Grad Crikvenica, Eko-Murvica, ŽLU Crikvenica
Destinacijski partneri 4. etape: Primorsko-goranska županija, Zadarska županija, Grad Zadar, Općina Starigrad-Paklenica i Grad Crikvenica.

X
Skip to content