Blagdan svetog Florijana – zaštitnika vatrogasaca
Kategorija:
Novosti

Blagdan svetog Florijana, obilježava se na današnji dan u spomen na rimskog časnika koji je otvoreno priznavao svoje kršćanstvo u tada izrazito nekršćansko vrijeme te je bio poznat po svojim uvjerenjima zbog kojih je osuđen na smrt spaljivanjem.

Blagdan svetog Florijana ujedno je blagdan vatrogasaca – požrtvovnih ljudi koji su podredili svoj život općem dobru i pružanju pomoći ljudima u nevolji, čime dokazuju kako vatrogastvo nije puko zanimanje nego poziv.

Važnosti njihovog poziva svjedoci smo svaki dan, u uvjetima raznih prirodnih katastrofa, pa tako i u novije vrijeme – vrijeme potresa i koronavirusa u kojem živimo posljednjih više od godinu dana.

Na današnji dan posebno se zahvaljujemo Javnoj vatrogasnoj postrojbi Crikvenica i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Crikvenica, koji su na usluzi svojim građanima i čuvaju naše živote i onda kada su i njihovi životi ugroženi, razmišljajući pritom isključivo o pomaganju drugima.

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović zaželjeli su svim vatrogaskinjama i vatrogascima čestitke povodom njihovog dana i od srca zahvalili na svemu što čine za sigurnost i dobrobit svih nas!

Skip to content