Čestitika povodom Svjetskog dana učitelja 2021
Kategorija:
Novosti

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad i poziv učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Proglasio ga je UNESCO godine 1994. u spomen na isti datum 1966. godine kada je potpisana Preporuka o statusu učitelja.

„Idućih pedeset godina neće biti važno koji auto vozite, u kakvoj kući živite, koliko novca imate u banci ili kakvu odjeću nosite. No svijet može biti barem malo bolji odigrate li važnu ulogu u životu djeteta.” (nepoznati autor)

Učitelj je poziv, kada izgovorite tu riječ, pun poštovanja, pun topline i znanja. Znanje, koje Vi prenosite djeci danas, osigurati će nam budućnost na osnovi nauke i znanja. Više ništa se ne može u svijetu dogoditi, provesti, bez suvremene nauke i naučnih dostignuća. Da pritom ostanemo ljudi, humana bića, brinete se upravo Vi, učitelji, prvi izvan dječjih obitelji koje djeca vole, cijene i slušaju, pitaju za savjet.

I u posljednje vrijeme boreći se s novim tehnologijama pri održavanju nastave i usvajanju predmetnih gradiva, pokazali ste da ste spremni na sva izazove koje poziv učitelja očekuje u prenošenju i usvajanju potrebnih znanja.

Stoga Vam od srca čestitam današnji Dan učitelja, želeći da ga obilježite i proslavite u pozitivnom ozračju Vama dragih ljudi!

Gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina sa suradnicima

X
Skip to content