ČLANOVI ROMSKE ZAJEDNICE NA SASTANKU U GRADU CRIKVENICI
Kategorija:
Novosti

Proteklog petka, u Gradskoj upravi Grada Crikvenice održan je sastanak između predstavnika romske zajednice i zamjenice gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Ivone Matošić Gašparović na temu aktualnih problema u romskom naselju.

Neki od spomenutih problema su nepropisno odlaganje otpada te spaljivanje otpada koje se učestalo ponavlja i stvara probleme građanima grada Crikvenice.

Na sastanku su, između ostaloga, definirani načini na koje će se zajedničkim djelovanjem svih nadležnih institucija Grada i samih članova romske zajednice očistiti naselje od smeća i spriječiti njegovo daljnje spaljivanje. Dogovorit će se i način prikupljanja otpada.

„Gradu Crikvenici od iznimne je važnosti dobra suradnja i partnerski odnos sa svim članovima romske zajednice, koji već dugi niz godina žive na području grada Crikvenice. Oni imaju odličnu suradnju kako sa građanima, tako i sa svim našim institucijama. Članovi romske zajednice zaposleni su, djeca redovno pohađaju i završavanju osnovne i srednje škole i to su sve redom uspješni građani  naše zajednice. Želja nam je ovu dobru suradnju nastaviti i u budućnosti uz jasno definiranje pravila ponašanja u naselju, a s ciljem što kvalitetnijeg suživota, suradnje i održavanja romskog naselja što čišćim i ljepšim.“ – istaknula je Matošić Gašparović.

 

Foto: Grad Crikvenica

 

Skip to content