Crikvenica Majorette Festival u Selcu
Kategorija:
Novosti

U subotu 16. rujna 2023. god. u Selcu je održan Crikvenica Majorette Festival u organizaciji Mažoretkinja Grada Crikvenice, a pod pokroviteljstvom Grada Crikvenice i Turističke zajednice Grada Crikvenice. Festival je bio promocijskog karaktera te je tom prilikom 180 predivnih mažoretkinja na Trgu hrvatskih branitelja u Selcu promoviralo mažoret ples.

Program je započeo defileom duž rive, od Polače do Trga, uz glazbenu pratnju Mantinjade Selce. Gledatelji su uživali u izvedbama različitih mažoret timova, uključujući Mažoretkinje Grada Crikvenice, Mažoretkinje Selce, Udrugu Halubajke Viškovo, Mažoretkinje Nedelišća, Mažoretkinje Male Subotice te Našičke mažoretkinje “Dora”. Ovi su timovi članovi različitih mažoret saveza Hrvatske te su svojim koreografijama predstavili svoje jedinstvene plesne stilove.

Mažoretkinje Selce, osim kao domaćini, istaknule su se i kao najmlađi tim, koji djeluje tek godinu dana unutar Udruge Mladih Selce i broji svega 12 članica. Na festivalu je sudjelovao i jedan od najstarijih mažoret timova u Hrvatskoj – Udruga Halubajke Viškovo, koja je osnovana još 1989. godine, a ovom prilikom se predstavila svojim juniorkama i seniorkama. Najbrojniji tim na ovom festivalu stigao je iz Nedelišća, brojeći čak 50 mažoretkinja kadeta, juniora i seniora, oživljujući rivu svojim zelenim odorama. Njihove susjede iz Male Subotice također su ostavile snažan dojam sa svojih 40 mažoretkinja kadetskog i juniorskog uzrasta, koje su zajedno s Puhačkim orkestrom svoga grada izvele izvanredne nastupe u plavim odorama, simbolizirajući Općinu Mala Subotica.

Crveno bijele haljinice stigle su iz najudaljenijeg odredišta ovog festivala, iz Našica. Našičke mažoretkinje “Dora” djeluju od 1996. god, a nose ime prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević.

Na samom kraju, dodatan čar festivalu dao je tajanstveni sudac koji se krio u publici, a čija je misija bila dodijeliti posebnu nagradu za umjetnički dojam. Gost festivala, Vjekoslav Perić, međunarodni sudac, zasluženo je uručio tu posebnu nagradu seniorskoj ekipi Mažoretkinja Nedelišća.

Program su zatvorile Mažoretkinje Grada Crikvenice, pod vodstvom Lidije Kršul Medek, predsjednice i trenerice MGC-a. Crikveničke Liderice za kraj su izvele koreografiju sa zastavama i zahvalile se svim sudionicama na dolasku u nadi da će Festival postati lijepa tradicija našeg grada.

Skip to content