Crikvenica opravdala titulu Grada – prijatelja djece

U sklopu Dječjeg tjedna gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina ugostio je vrtićarce i osnovnoškolce s područja grada Crikvenice te im uručio poklone.

Na djeci zanimljiv i pristupačan način izložio je rad Gradske uprave našeg Grada kao i ostvarene i planirane projekte koji nas očekuju u području odgojno-obrazovnog sustava.

Znatiželja širom otvorenih dječjih očiju urodila je brojnim pitanjima i šalama u veselom ozračju uz okrepu. Gradonačelnik je prepoznao samouvjerenost mališana pa ih je i dodatno ohrabrio: – Ja se nadam da ste stvorili sliku kako to izgleda. Kada narastete, kada budete veći, siguran sam da će neki od vas biti članovi Gradskog vijeća ili biti u organizacijama koje će doprinijeti razvoju našeg Grada.

Dosadašnje i buduće sportske aktivnosti i hobiji kao i ulaganja u sport nisu ostala po strani – mnoga obećanja su ostvarena. Djeca su zainteresirana za adrenalinski park i brojne aktivnosti na otvorenome, ali i na angažman u učenju stranih jezika. Iznenadilo je dječje poznavanje prednosti našeg kraja kao i prijedlozi što bismo mogli napraviti za njih. Mališani nisu ostali dužni gradonačelniku pa su mu i oni uručili poklon i šarene sveske s pitanjima, ali i postavljali šahovske zagonetke. Crikvenica iznova dokazuje da s ponosom nosi zasluženu titulu Grada – prijatelja djece. I mi, odrasli, ostanimo zauvijek djeca jer od njih možemo puno naučiti!

Skip to content