Crikvenica prigodno obilježila Dan sjećanja na žrtve domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
Kategorija:
Novosti

Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježen je u Crikvenici uz poseban pijetet polaganjem cvijeća i svijeća, bakljadom na vijaduktu te svečanim mimohodom.

Tradicija je to, koju Crikveničani već niz godina štuju i na taj način dokazuju da ne zaboravljaju žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Da Crikvenica ne zaboravlja ukazali su i učenici OŠ Zvonka Cara PŠ Selce akcijom „I u mom gradu Vukovar svijetli“. Male Selčanke i Selčani  u četvrtak su na selačkoj Placi uz prigodni program upalili svijeće u spomen na Vukovar.

Obilježavanje Dana sjećanja nastavljeno je u petak, 17. studenog polaganjem cvijeća i svijeća podno murala Vukovaru u Crikvenici,  a nastavljeno spektakularnom bakljadom udruge „Vavik vjerna Kirija“ na vijaduktu Dubračina. Nakon toga uslijedio je svečani mimohod Vukovarskom ulicom do Spomenika u čast žrtvi grada heroja Vukovara.

Na Spomeniku su svi učesnici mimohoda, crikvenički vatrogasci i policajci u odorama, predstavnici netom spomenute udruge i udruga proizašlih iz Domovinskog rata, vijećnici Gradskoga vijeća i predstavnici Grada Crikvenice na čelu s gradonačelnikom Damirom Rukavinom, predsjednicom Gradskoga vijeća Grada Crikvenice Vesnom Car Samsa i zamjenicom gradonačelnika Ivonom Matošić Gašparović te svi građani grada Crikvenice, položili cvijeće i zapalili svijeće za sve poginule, nestale i stradale u Domovinskom ratu. Prigodnom molitvom i minutom šutnje, s posebnim pijetetom, svi prisutni odali su počast gradu heroju, u trajni spomen i sjećanje na junačku žrtvu vrijednu slobode, ponosa, slave i ljubavi.

Foto: M. Klement

GALERIJA:

Skip to content