Crikvenica ugostila djecu iz Ukrajine
Kategorija:
Novosti

Turistička zajednica Novi Vinodolski u suradnji s Gradom Crikvenicom organizirala je polazak brodom djece iz Ukrajine 26. kolovoza 2022. Kako bi se sudionicima izlet obogatio dodatnim sadržajima, obilazak obale bio je proširen posjetom crikveničkom akvariju, a i slatkim osvježenjem u hladu crikveničkoga Toša.

Bijeg od ratom pogođene svakodnevice omogućen je grupi djece roditelja iz redova obrambenih snaga Ukrajine boravkom u Novom Vinodolskom pod pokroviteljstvom Udruge Hrvatska pomaže, Grada Bjelovara te Grada Novoga Vinodolskoga. Smještaj je organiziran u Domu Gradskoga društva Crvenoga križa Zagreb u Novom Vinodolskom.

Pružanju potpore mališanima pridružio se i Grad Crikvenica iskazanom dobrodošlicom. Kratki izlet započeo je u jutarnjim satima polaskom brodom iz Mitan marine i nastavio se u ugodnom društvu djece pod budnim okom njihovih pratitelja i predstavnice ukrajinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije Tetyane Kochnyeve Ramač. Predstavnica Grada Crikvenice dočekala ih je na pristaništu brodova, na crikveničkoj Veloj rivi, odakle su se uputili na lokaciju Aquarima Crikvenice. Nakon upoznavanja sa skrivenim svijetom podmorja sljedeća aktivnost bila je omiljeno ljetno osvježenje – sladoled u Kavani Toš, a potom i obilazak šetnice. Ovime je Grad Novi Vinodolski kao i Grad Crikvenica iskazao svekoliku solidarnost s djecom pod biljegom rata u Ukrajini.

GALERIJA:

Skip to content