Crikveničanima pobjeda na 19. vaterpolskom turniru “Dobri dupin”
Kategorija:
Novosti

Turnir „Dobri dupin“ održao se proteklog vikenda u lošinjskoj uvali Čikat, te je ove godine bio namijenjen vaterpolistima rođenim 2008. godine i mlađima.

Na turniru je sudjelovalo 12 klubova iz Hrvatske, BiH, Italije i Ukrajine, podijeljenih u četiri skupine.

Ovo je inače, peto po redu pojavljivanje crikveničkih vaterpolista na ovom turniru (2018., 2019., 2021., 2022. i 2023.), drugo finale te ujedno najveći uspjeh.

Ždrijeb je crikveničane ove godine smjestio u skupinu D sa VK “Marsonia” (Slavonski Brod) i VK “Borac” (Banja Luka).

U oba susreta ostvarili su pobjede (18:5 protiv Brođana, 4:10 protiv “Borca”).

U polufinalu ih je dočekao VK “Vukovar”, inače pobjednik skupine C. U fantastičnoj utakmici uz vatromet golova naši vaterpolisti ostvarili su pobjedu rezultatom 15:19 i time čekirali nastup u finalu.

U finalu su naši vaterpolisti izborili pobjedu protiv motiviranih Ukrajinaca. Bila je to uzbudljiva utakmica, međutim uz veliko zalaganje i borbenost crikvenički su vaterpolisti ostvarili pobjedu, što im je dodatni vjetar u leđa i potvrda dobrog rada i smjera u kojem ide klub.

To je ujedno i velika motivacija za mlade igrače, da još više zavole vaterpolo i posvete se radu i treningu.

„Moram kao trener pohvaliti sve dečke, bili su vrhunski, i na terenu i izvan njega. Prava klapa, bio je užitak biti s njima, šaliti se i proslaviti ovaj uspjeh.“ – istaknuo je Z. Brozičević, predsjednik Vaterpolo kluba Crikvenica.

Najboljim igračem turnira zasluženo je proglašen Patrik Turk, najbolji strijelac je Patrik Hegeduš (VK “Vukovar”) sa 20 pogodaka, dok je najbolji vratar Josip Glavinić (VK “Jadran” Neum).

Foto: Vaterpolo klub Crikvenica

Skip to content