Crikvenički gradonačelnik primio dobrovoljne darivatelje krvi
Kategorija:
Novosti

Povodom Dana dobrovoljnih darivatelji krvi, koji se obilježava 25. listopada, gradonačelnik Grada Crikvenice Damir Rukavina i njegova zamjenica Ivona Matošić Gašparović upriličili su danas prijem za dobrovoljne darivatelje krvi 100+ s područja grada Crikvenice.

Gradonačelnik Crikvenice istaknuo je da se Crikvenica po broju darivatelja u Klubu 100+ nalazi u samom vrhu na razini Hrvatske te je dodao i kako darivanje nema cijene te kako je izrazito ponosan što su ljudi prepoznali važnost darivanja krvi te što se zbog njih za Crikvenicu čuje i u ovom kontekstu. Kao i svake godine, darivatelje je darivao simboličnim poklonima, a na prijemu se, nakon službenog dijela sa darivateljima i družio u prostoru Gradske uprave Grada Crikvenice.

Hvala Vam što ste svojom nesebičnošću mnogima pomogli da nastave svoj život, a mnoge živote i spasili. Osobito se ponosim Vama kao dijelom našeg društva koje brine o sugrađanima i pridonosi boljitku naše zajednice. Grad Crikvenica ima vrlo veliki broj dobrovoljnih darivatelja krvi u odnosu na broj stanovnika. Želim vam svima mnogo zdravlja i prilika da darujete krv i time nekome drugome također omogućite oporavak i zdravlje. “ – istaknuo je gradonačelnik.

Zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović zahvalila je darivateljima na njihovom nesebičnom činu i naglasila: „Moramo Vam biti zahvalni na plemenitom činu kojim spašavate živote. Dar života je zasigurno najljepši dar koji netko može dati. Dajući dio sebe vi spašavate druge. Želim vam svima mnogo zdravlja i da i dalje nastavite biti dobrovoljni darivatelji krvi. Hvala vam!“

Ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Crikvenica Irena Gašparović zahvalila se gradonačelniku i darivateljima.

U Klubu 100+ trenutno je 14 aktivnih darivatelja a to su: Želimir Mihalić (159), Milorad Hajnić (152), Ivica Car (137), Boris Stopinšek (134), Zoran Cvija (130), Ratko Baretić (125), Ivica Unković (120), Danijel Brozović (113), Milojko Mikanović (104), Denis Bruketa (105), Ladislav Blažić (103), Medarda Kozjak (103), Mariagrazia Ćavar (80), te Marin Hreljac (104).

Milorad Hajnić i Ratko Baretić pozvani su bili ove godine i na prijem kod župana PGŽ za ostvarenih 125 darivanja u protekloj godini.

Inače, u evidenciji je trenutno 28 članova s preko 100 darivanja krvi, s time da su neki darivatelji već dugo vremena neaktivni (prestali su s darivanjem zbog godina starosti).

Također, među darivateljima je i jedna darivateljica (Mariagrazia Ćavar), koja ima 80 darivanja, a kako žene mogu darivati krv samo tri puta godišnje (za razliku od muškaraca koji to mogu 4 puta godišnje), izjednačena je brojka 100 muških darivanja sa 75 ženskih darivanja.

Foto: Arhiva

Skip to content