Dan dobrovoljnih darivatelja krvi – 25. listopada 2022.
Kategorija:
Novosti

Gradsko društvo Crikvenica kao i svake godine svečano je obilježilo 25. listopada – Dan dobrovoljnih darivatelja krvi Republike Hrvatske u spomen na dan kada je 1953. godine u Željezari Sisak provedena prva akcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Hrvatskog Crvenog križa.

Na svečanosti su dodijeljena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi koji su u posljednjih godinu dana ostvarili neko od višestrukih jubilarnih darivanja krvi.

Pozdravni govor održala je predsjednica GDCK-a Crikvenica dr. Željka Polonijo koja je svim darivateljima čestitala njihov dan i istaknula važnost darivanja krvi te im  zahvalila na humanosti i plemenitosti. Darivateljima se obratila i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Thalassotherapije Crikvenica gđa. Danijela Ratković koja je izrazila zadovoljstvo i ponos što je, upravo, njihova ustanova domaćin svečanosti, ali i samih akcija DDK posljednjih nekoliko godina.

Ravnateljica društva Irena Gašparović pročitala je čestitku koju su svim darivateljima uputili predsjednik Hrvatskog Crvenog križa prim. dr. Josipa Jelića te izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt.

Nakon uvodnog dijela uslijedio je najsvečaniji dio u sklopu kojeg je predsjednica društva, dr. Željka Polonijo, dodijelila zahvalnice i priznanja darivateljima krvi koji su ostvarili višestruka, jubilarna darivanja u proteklih 12 mjeseci.

5 PUTA: Melita Car, Martina Lekaj

10 PUTA: Martina Lekaj, Maja Rogać

20 PUTA: Ivica Mravinac, Marica Mikanović, Nino Tus

30 PUTA: Mirjan Antić, Nikša Đuretek, Ivan Senica

40 PUTA: Gojko Antić

50 PUTA: Robert Rogić

75 PUTA: Ivan Čor, Danijel Tomić, Zvonko Pavličević, Ivica Šaban

100 PUTA: Ladislav Blažić, Milojko Mikanović, Denis Bruketa, Medarda Kozjak, Marin Hreljac

125 PUTA: Zoran Cvija

Darvitatelji Ladislav Blažić, Milojko Mikanović, Denis Bruketa, Medarda Kozjak i Marin Hreljac su, uz zahvalnicu za 100 darivanja, dobili i zlatni znak Hrvatskog Crvenog križa.

Darivatelji Ivan Čor, Danijel Tomić, Zvonko Pavličević i Ivica Šaban su zaslužili zahvalnicu za 75 darivanja i srebrni znak HCK, a darivatelj Robert Rogić je, uz zahvalnicu za 50 darivanja, dobio brončani znak HCK.

Zahvalnicu za izvanredan uspjeh s plaketom, za ostvarenih 125 darivanja, dobio je darivatelj Zoran Cvija, koji je sudjelovao i na prijemu darivatelja krvi u Primorsko-goranskoj županiji.

Skip to content